Фізичний розвиток польських студентів. Як проходять заняття спортом?

11616
Facebook Twitter
Фізичний розвиток польських студентів. Як проходять заняття спортом?

У закладах вищої освіти Республіки Польща, багато занять проходять в незвичному, для українців та інших іноземців з країн СНД, форматі.

У закладах вищої освіти Республіки Польща, багато занять проходять в незвичному, для українців та інших іноземців з країн СНД, форматі. Річ у тому, що сектору освіти приділяється багато уваги та в нього постійно впроваджують нові технології, методики та інші нововведення, які дозволяють розвиватися на належному європейському рівні та відповідати всім міжнародним та світовим тенденціям. У польських університетах цінують особистий час та думку своїх учнів, тому, там добре оснащені аудиторії та лабораторії, а також, створені всі умови для того, щоб не тільки розвивати в студентах професіонала своєї справи, але й всебічно розвинену особистість. Це стосується й фізичного виховання молоді в польських освітніх установах, про що ми поговоримо більш детально.

Як проходять заняття фізкультури в польських університетах?

Перше, що одразу помітно новоспеченому іноземному студентові — лояльне ставлення викладачів та всього апарату управління обраного ВНЗ. У закладах вищої освіти Польщі, можна самому встановити графік занять, це відбувається в тому випадку, якщо студент самостійно вибирає свої предмети. Розвиток спортивної культури теж відбувається без нав'язування та насильства, а лише відповідно до побажань студента. Фізкультура передбачається в графіку занять кожної групи, але, варто уточнити деталі. Відповідно до розкладу вказується точний день і годину занять, коли вони будуть проводиться, для Вашої групи, але не обов'язково відвідувати пару разом з усіма. З допомогою Університетської Системи Обслуговування Навчання (USOS) можна зареєструватися на проходження заняття в зручний час та день, а також, вибрати той вид навантаження, який буде більш прийнятний, наприклад, фітнес, плавання, боротьба, стандартна фізкультура.

Варто підкреслити, що, без офіційного дозвільного документа на пропуск занять можна не відвідати пару такого роду лише один раз за навчальний семестр, інші — необхідно відпрацьовувати. Є й позитивний момент, в разі збереження дозволеного дня для пропуску в цілості, в наступному півріччі їх буде вже два. Після закінчення навчального семестру, з початку нового, USOS зареєструє в групі повторно, але, завжди є можливість змінити групу або вид заняття.

Заохочення польських студентів, які активно займаються спортом

Ми поговоримо про ті заохочення та позитивні аспекти, які можуть отримати студенти-спортсмени вищих навчальних закладів Польщі, котрі не є профільними в напрямку спорту. По-перше, крім витривалості та доброго здоров'я, відвідування секцій та демонстрація відмінних результатів дозволить взяти участь у різних спортивних заходах, які влаштовуються як всередині освітньої структури, так і на міжнародному рівні. По-друге, показавши високі результати на рівні держави та в міжнародному масштабі, можна претендувати на отримання стипендії. Розмір спортивної стипендії залежить не тільки від результатів спортивних змагань, а й від загальної успішності. Так, проявивши себе в попередньому році на міжнародному змаганні та маючи високі бали з іспитів, можна отримувати матеріальну допомогу в розмірі 300-550 злотих на місяць. Чим вище бали, тим вище виплата, оскільки, розраховується відповідно виведеному коефіцієнту.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що весь навчальний процес в університетах Польщі — дуже продуманий, зручний та цікавий. Завжди є можливість проявити себе та розвиватися в тому напрямку, який подобається найбільше. Завдяки цьому, й іншим важливим факторам, випускники польських ВНЗ — це не тільки конкурентоспроможні фахівці, а й мотивовані, різнобічно розвинені, цікаві особистості.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини