ТОП університетів світу: Університет Глазго (University of Glasgow). Огляд університету

6648
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Університет Глазго (University of Glasgow). Огляд університету

Шотландський університет Глазго був визнаний 65-м кращим університетом світу у рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019.

Заснований у 1451 році Шотландський університет Глазго є 4 за віком в англомовному світі та членом Russell Group, вибраним низкою престижних дослідних інститутів Великобританії. Glasgow був визнаний 65-м кращим університетом світу у рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019. Дана установа вищої освіти особливо конкурентоспроможна в напрямках: географії, медицини, ветеринарії, виконавського мистецтва, наук про життя та медицини, анатомії та фізіології. На даний час, він є членом Universitas 21, а також він має багаторічний досвід підготовки висококваліфікованих фахівців у різних сферах діяльності.

Інфраструктура та облаштування університету Глазго

Спочатку, цей навчальний заклад був розташований на Хай-стріт міста, але вже з 1870 року головне університетське містечко розташувалося у Гілморхіллі у Вест-Енді міста. Крім того, ряд університетських будівель розташовані в інших місцях, таких як Ветеринарна школа в Бірсдені та Кампус Крайтон у Дамфріс. Варто підкреслити, що, на сьогодні, головний корпус розмістився недалеко від мальовничого парку Келвінгров, що дозволяє студентам та викладачам проводити вільний між заняттями час на свіжому повітрі. Також, студенти даного навчального закладу мають у своєму розпорядженні прекрасну бібліотеку, яка, до речі, є однією з найзнаменитіших у всій Європі. У ній присутні рідкісні томи, а також цікаві та важливі видання, яких тут на менш ніж 2.5 мільйона. Завдяки великій кількості якісних примірників, вона не тільки надає знання своїм студентам, а й забезпечує

інформацією академічні спільноти з усього світу. Крім кампусів, бібліотек, академічних аудиторій, лабораторій, ВНЗ Глазго надає зали проживання у північно-західному регіоні та навколо нього, що вміщає близько 3500 студентів. З огляду на те, що він навчає понад 22 тисяч студентів, питання місця проживання актуальне для більшості.

Коледжі, вартість навчання та співпраця ВНЗ

Дана установа вищої освіти, на поточний момент, має у своєму розпорядженні 4 коледжі, які, у свою чергу, складаються з шкіл. У кандидатів на навчання є можливість вибрати спеціальність з широкої пропозиції. Серед коледжів варто відзначити:

1. Коледж мистецтв: мистецтвоЛаб Глазго, вища школа коледжу мистецтв, школа критичних досліджень, школа культури та творчості, школа гуманітарних наук, школа сучасних мов та культур.

2. Коледж медичних, ветеринарних та біологічних наук: школа наук про життя, школа медицини (включаючи стоматологію), школа ветеринарної медицини.

3. Коледж науки та техніки: школа хімії, школа обчислювальної науки, інженерна школа, школа географічних наук та наук про Землю, школа математики та статистики, школа фізики та астрономії, школа психології.

4. Коледж соціальних наук: бізнес-школа Адама Сміта, школа освіти, школа міждисциплінарних досліджень (в кампусі Крічтон, Дамфріс), юридичний факультет, школа соціальних та політичних наук.

Вартість навчання для нерезидентів країни на бакалавраті становить $22,178/рік, магістратура обійдеться у $23,818/рік. Також, необхідно враховувати суттєві додаткові витрати та високі критерії відбору. Зважаючи на це, фахівці UP-STUDY радять підібрати ВНЗ в іншій країні для отримання якісного європейського диплома. Великий вибір спеціальностей, лояльна плата та низькі супровідні витрати — все це присутнє в міжнародних університетах Республіки Польща, а наші представники допоможуть визначитися з напрямком та конкретним ВНЗ.

Отже, університет Глазго — освітня структура з багаторічною історією та відмінною репутацією. Він готує фахівців у різних напрямках та орієнтує їх на глобальний ринок праці. University of Glasgow має налагоджені взаємини з науковими центрами, вищими навчальними закладами в інших країнах, що дозволяє студентам перейняти іноземний досвід.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини