Скільки українських студентів вступили в польські ВНЗ 2017

6523
Facebook Twitter
Скільки українських студентів вступили в польські ВНЗ 2017

Якісний європейський диплом, доступна вартість, перспективи на міжнародній арені та комфортні умови — деякі з тих переваг, які отримують українці в польських університетах.

В останні кілька років, кількість українських студентів у закладах вищої освіти Республіки Польща значно збільшилася. Така тенденція спостерігається через низку позитивних факторів, якими привертають польські ВНЗ, а також, через нестабільність, яка панує на Батьківщині. Варто згадати й те, що, більшість українських вищих навчальних закладів дискредитували себе, через корумпованість системи та невиправдано високі ціни за освітній рік. На противагу Україні, саме зворотні позитивні аспекти й залучають наших співвітчизників вчитися в РП. Якісний європейський диплом, доступна вартість, перспективи на міжнародній арені та комфортні умови — деякі з тих переваг, які отримують українці в польських університетах.

Кількість українських студентів у Польщі в 2017 році

Розглядаючи статистику за останні кілька років, можна помітити, що кількість українців у польських установах вищої освіти зростала навіть не з арифметичною прогресією, а, ще більш стрімко. У 2014 році було зафіксовано 15 000 українських студентів, які вступили на стаціонарну форму навчання. Якщо вирахувати у процентному співвідношенні до частки іноземних студентів у Польщі, то частина українців склала 42%. Станом на 2015 рік, було зафіксовано відтік українських студентів до європейських університетів в кількості 50 тисяч громадян. Причому, в РП виїхало понад 1/3 абітурієнтів. На сьогодні, за даними, які Польща передала Міністерству освіти і науки України, у вищих навчальних закладах РП навчається майже 60 тисяч українців, при цьому, в поточному році, надійшло майже 39% з них. Це дуже величезний показник для обох країн. Міністр освіти України прокоментувала такі дані, як природний процес, котрий був неминучим.

Чому українців так приваблює навчання польських ВНЗ?

Як уже згадувалося, не тільки перспективність іноземних освітніх установ приваблює наших співвітчизників, а й те, що рідні університети повністю корумповані та, в першу чергу, піклуються про своє збагачення, а не про підготовку висококласних фахівців. У закладах вищої освіти РП, абітурієнти розраховують отримати наступні переваги:— якісний європейський диплом;— лояльну вартість навчального року;— можливість вийти на міжнародний ринок праці та бути там конкурентоспроможним фахівцем;— отримання позитивних оцінок за знання;— набуття практичних навичок, в процесі навчання;— можливість взяти участь в програмах міжнародного обміну та іншій мобільності студентів та аспірантів;— вивчити ще одну або кілька іноземних мов;— шанс на облаштування власного побуту в європейському суспільстві.

Крім усього вищевикладеного, студенти, маючи різні підстави, можуть претендувати на стипендію, або участь в завоюванні гранту. Також, вибираючи правильну компанію-посередника, для допомоги під час вступу, можна отримати ексклюзивну знижки або безкоштовне навчання польської мови. У Польщі, бути студентом не тільки перспективно, але і вигідно в тому плані, що можна отримати знижки на громадський та залізничний транспорт, для відвідування музеїв, бібліотек та навіть місць громадського харчування. Також, деякі лабораторії роблять один безкоштовний день відвідувань, для проведень експериментів та знижку на інші робочі дні.Отже, кількість українських студентів у Польщі збільшується з року в рік. Навіть те, що Україна підписала Болонську декларацію та намагається впровадити систему в свій навчальний процес, не стримує наших співвітчизників в межах батьківщини. Поки українська система не зміниться зсередини повністю, розраховувати на те, що абітурієнти будуть залишатися в Україні, не варто. Польща, як і в останні п'ять років є найоптимальнішою країною, для отримання в ній вищої освіти та реалізації потенціалу не тільки на її території, а й далеко, за межами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини