ТОП університетів світу: Університет Дарема (Durham University). Огляд університету

9023
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Університет Дарема (Durham University). Огляд університету

Дарем є 78-м кращим університетом у світі відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, розділивши свою позицію з університетом Лунда.

Британський університет Durham є державним дослідницьким ВНЗ, розташованим на північному сході Англії, Великобританія, котрий був заснований у 1832 році.

Дарем є 78-м кращим університетом у світі відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, розділивши свою позицію з університетом Лунда. Також він входить до десятки кращих університетів світу за такими напрямками: богослужіння, богослов'я та релігійні дослідження, археологія та географія.

Бувши колегіальною освітньою структурою, вона має у своєму розпорядженні два кампуси та декілька дослідницьких центрів, веде активну міжнародну діяльність та сприяє всебічному розвитку своїх студентів, аспірантів, дослідників та інших наукових діячів.

Переваги та особливості Даремського університету

Маючи більш ніж 150 років історії, даний навчальний заклад є одним з ряду установ, які були описані як третій за величиною університет в Англії. Вищий навчальний заклад Дарема вміщує 63 будівлі, починаючи від замка Дарем, який датується XI століттям, до каплиці Ар-деко 1930-х років. Також він володіє та управляє об'єктом Всесвітньої спадщини Дарема в партнерстві з Собором міста. Право власності вищого навчального закладу на об'єкт Світової спадщини включає Замок Дарем, палац Грін та навколишні будівлі, включаючи історичну бібліотеку Косина.

Основною перевагою цієї структури є високий рівень викладання у напрямку гуманітарних наук. Неодмінно виділимо англійську літературу та філологію, географію та археологію.

В останні кілька років високий попит має напрямок бізнес-менеджменту. Серед інших позитивних аспектів підкреслимо, що ВНЗ проводить особливо значущі дослідження, які стосуються найрізноманітніших областей, наприклад, пошук альтернативних методів добування гелію, пошук ідей та їх розробка щодо нових видів палива, та інші не менш важливі напрямки.

Напрями досліджень та вартість навчання в DUR

Структура освітнього закладу досить цікава, оскільки навчальні відділи університету діляться на кілька факультетів: «Наука, мистецтво та гуманітарні науки», «Суспільні науки та здоров'я». Про-віце-канцлер присутній на кожному з факультетів, виконуючи функцію його керівника. Асоційовано з трьома факультетами існує три суміщених дипломи: Природничі науки (BSc[&]MSci), Ліберальні мистецтва (BA) та Об'єднані звітності у суспільних науках (BA). Всі програми розроблені англійською мовою та передбачають отримання не тільки теоретичних знань, а й набуття практичних навичок. Особливо підкреслимо і той факт, що ця структура вищої освіти є досить виборчою, займає 6-е місце за середніми показниками UCAS для нових учасників у попередні роки.

Вартість навчання, у свою чергу, для резидентів країни становить 12,5 тисяч доларів — на бакалавраті, для іноземних студентів вона не перевищує позначки у 23.272 доларів на рік.

Магістратура обходиться трохи дорожче, але вимагає не більш ніж 25.5 тисяч доларів. Через високу виборчість та чималі інвестиції, які вимагає навчання у Даремі, багатьом іноземним студентам дуже складно вступити та оплачувати витрати. Зважаючи на це, фахівці UP-STUDY рекомендують віддавати перевагу більш близьким ВНЗ, які гарантують високий рівень навчання та низьку плату за рік, та саме такими є університети Польщі.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що Даремський університет має хорошу репутацію як в Англії, так і в усьому світі. Студенти забезпечені всім необхідним для стрімкого навчання та можуть розраховувати, крім іншого, на матеріальну підтримку, гуртожитки та програми міжнародного обміну. Викладацький склад налічує понад 1500 вчителів, які мають власні методики та високий рівень кваліфікації. Крім того, що навчальний рік розділяй на три триместру, він не суттєво відрізняється від інших установ Британії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини