ТОП університетів світу: Трініті-коледж в Дубліні, Дублінський університет (Trinity College Dublin, The University of Dublin). Огляд університету

9629
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Трініті-коледж в Дубліні, Дублінський університет (Trinity College Dublin, The University of Dublin). Огляд університету

Трініті-коледж в Дубліні займає 88-у позицію відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019 та має популярність не тільки серед студентів, а й молодих дослідників.

Трініті-коледж Дублін визнаний на міжнародному рівні якісним провідним освітнім закладом Ірландії та одним з провідних у світі дослідницьких університетів. Заснований у 1592 році, він є структурою, яка створена за загальною схемою древніх коледжів у Оксфорді та Кембриджі. Це найстаріший ВНЗ в Ірландії та один з найстаріших університетів Західної Європи. Студенти отримують користь від моделі викладача-вченого, де у них є можливість переймати знання у провідних світових експертів своєї області. Дана структура вищої освіти займає 88-у позицію відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019 та має популярність не тільки серед студентів, а й молодих дослідників.

Специфіка та склад Трініті-коледжу

Trinity College Dublin's 47 acre campus розташований у центрі столиці Ірландії, де площі з бруківки, історичні будівлі та ігрові поля стоять поруч з такими сучасними об'єктами, як Наукова галерея, дослідний центр нанонауки (CRANN), Інститут мистецтв та гуманітарних наук, Інститут біомедичних наук, та академія Lir для драматичного мистецтва. Великим його надбанням є бібліотека, яка містить 5 мільйонів томів та велику колекцію рукописів, найвідоміший з яких є Келлська книга. На сьогодні, у Трійці є яскраве міжнародне співтовариство майже 17 000 студентів, 92 000 випускників та 2860 викладачів. Серед учнів можна зустріти представників 122 національностей. До слова, ця освітня структура пишається тим, що привертає викладачів з усього світу. Також, ВНЗ бере участь в програмах міжнародного обміну студентами та інших проектах мобільності для учнів, аспірантів, викладачів та наукових співробітників.

Інфраструктура та особливості навчання у Троїці

Ця структура вищої освіти займає територію у 47 акрів (190 тисяч квадратних метрів), а багато з її будівель розташувалися навколо великих чотирикутників (званих «квадратами») та двох ігрових полів. Що стосується його академічного поділу, він має у своєму розпорядженні 3 факультети, які складаються з 25 шкіл, що пропонують курси для досягнення ступеня бакалавра та отримання післядипломної освіти. Дані факультети були виділені після останньої проведеної реструктуризації у 2008 році, та мають наступні назви:

1. Мистецтво, Гуманітарні та Соціальні науки.

2. Інженерія, математика та природничі науки.

3. Медичні науки.

Вибір спеціальностей досить великий, програми розроблені англійською мовою та включають як отримання теоретичних азів, так і набуття практичних навичок. Для більшості курсів бакалаврату, студентам потрібно чотири роки навчання. Учні першого курсу називаються молодшими першокурсниками (незалежно від статі); другий рік — старші першокурсники; третій рік — молодші софістери; та протягом чотирьох років — старший софістер. На післядипломному рівні Trinity пропонує ряд наукових ступенів на всіх факультетах. Вартість навчання залежить від обраного градуса та спеціальностей, але, для іноземних громадян вона становить не менш ніж 16,035 євро в рік. Також, потрібно враховувати додаткові витрати, які можуть обходитися дорожче річної плати, тому, фахівці UP-STUDY рекомендують вибирати здобуття вищої освіти у Польщі, де низька плата поєднується з високим рівнем навчання.

Підсумовуючи, зауважимо, що коледж Святої Трійці — це один з семи стародавніх університетів Великобританії та Ірландії. Він вважається престижним не тільки в країні розміщення, а й у всій Європі, як серед студентів, так і роботодавців. Правда, маючи високу плату за рік та свої специфічні особливості, навчання може підійти не кожному іноземному абітурієнту.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини