ТОП університетів світу: Технічний університет Мюнхена (Technical University of Munich). Огляд університету

8384
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Технічний університет Мюнхена (Technical University of Munich). Огляд університету

Послідовно визнаний одним з університетів вищого рангу у Німеччині в рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings, Технічний університет Мюнхена станом на 2019 рік обіймає почесне 64-е місце.

Послідовно визнаний одним з університетів вищого рангу у Німеччині в рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings, Технічний університет Мюнхена (Technische Universität München), також відомий як TUM, станом на 2019 рік обіймає почесне 64-е місце.

Дана освітня структура була заснована у 1868 році та є членом TU9, асоціації дев'яти з найпрестижніших технічних університетів Німеччини.

TUM має 14 академічних відділів та 40 128 студентів, з яких близько 24% є іноземними громадянами. Він називає себе Підприємницьким університетом та орієнтований на створення сприятливого середовища для підприємців-початківців.

У наявності є 172 програми досліджень, включно з вибором курсів англійською мовою, тому, кожен охочий абітурієнт може вибрати спеціальність до душі.

Відмінні риси та кампуси TUM

Бувши науково-дослідним університетом з кампусами у Мюнхені, Гарчінге та Фрайзинг-Вайенштефане, за свою багаторічну історію мюнхенський технічний університет значно наростив свій потенціал та тепер надає вищу технічну освіту на найвищому рівні. Академічні факультети TUM практично пропорційно розділені між кампусами. У головному, який розташувався в центрі Мюнхена знаходяться факультети архітектури, медицини, електротехніки та інформаційних технологій, цивільного будівництва, геодезії, економіки, соціальних та спортивних наук. Другий великий кампус розташований в Гархингу, майже в 10 км на північ від Мюнхена. Він вмістив факультети фізики, хімії, інформатики, математики та машинобудування, а також дослідницького реактора Garching. В останні кілька років, до Гархинга приєдналися кілька науково-дослідних інститутів, в тому числі Товариство Макса Планка, Баварська академія наук та Мюнхенський університет

Людвіга-Максиміліана. Третій кампус TUM розташований у сорока км на північ від Мюнхена у Вайенштефе, Фрайзінгу, та є домом для факультетів біології, сільськогосподарської науки та садівництва, лісового господарства та управління ресурсами, пивоваріння та харчових технологій, харчування, ландшафтного планування та ландшафтної архітектури. У Мюнхені та околицях є також безліч установ, що належать даній освітній структурі. До них відносяться лікарня Рехтс-дер-Ізар, яка використовується для навчання студентів-медиків, та Атлетичний комплекс Центрального університету.

Вартість навчання та стипендіальні програми, які пропонує ВНЗ

Вартість навчання, як і в інших німецьких державних закладах вищої освіти, безпосередньо не визначається. Студенти зобов'язані оплачувати адміністративні збори, а також податки, тому, плата за семестр не перевищує 500 євро. З огляду на те, що навчальний рік розділений на два семестри, за європейськими мірками плата є цілком прийнятною. Також, передбачені стипендії, які можуть компенсувати більшу частину витрат. Серед них варто відзначити:

  • Альфред Крупп фон Болен та Хальбах Stiftung
  • Bayerisch-Französisches Hochschulzentrum
  • Bayrische Amerika-Akademie
  • Німецька служба академічних обмінів (DAAD)

Хоча оплата за навчання і не висока, але ось додаткові витрати вимагають значних сум — 12-20 тисяч євро на рік. Кваліфіковані фахівці UP-STUDY, ділячись багаторічним досвідом рекомендують вибирати університети Польщі, з метою отримання якісного європейського диплома, з помірною платою та витратами.

Підсумовуючи, варто зауважити, що TUM — перспективний ВНЗ, який надає можливість навчатися як німецькою, так і англійською мовою. Викладацький склад налічує більш ніж 5500 вчителів, які мають високу кваліфікацію та діляться своїм багаторічним досвідом. Варто особливо підкреслити, що німецькі ВНЗ не визнають зміни напрямку, тому, вступаючи на магістратуру чи докторантуру, кандидати можуть вчитися тільки на аналогічній спеціальності, яка вказана в попередньому дипломі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини