Ще одна можливість отримати стипендію на перший рік навчання. Поспішайте взяти участь!!!

5944
Facebook Twitter
Ще одна можливість отримати стипендію на перший рік навчання. Поспішайте взяти участь!!!

На початку липня розпочався заклик абітурієнтів, які планують вступати до університетів Республіки Польща прийняття участь у стипендіальному конкурсі, який передбачає матеріальну підтримку на перший рік навчання.

На початку липня розпочався заклик абітурієнтів, які планують вступати до університетів Республіки Польща прийняття участь у стипендіальному конкурсі, який передбачає матеріальну підтримку на перший рік навчання. Існує кілька сотень стипендій для навчання амбітних та талановитих випускників шкіл невеликих міст та з бідних сімей, які у цьому році розпочнуть навчання на стаціонарній формі навчання. Стипендії у розмірі 500 злотих на місяць, будуть виплачуватися протягом 10 місяців. Онлайн реєстрація відкрита до 17 серпня.

«Мостскі стипендії», а саме під такою назвою більше відомий на території Польщі цей стипендіальний конкурс — це велика програма стипендій для студентів, яка передбачає виплати протягом першого року, а іноді й наступних років навчання. Абітурієнти з сіл та невеликих міст, а також ті кандидати на навчання, які походять з бідних сімей, можуть подавати заявки на конкурс, домагатися хороших академічних результатів та розраховувати на те, що перший рік навчання на денному відділенні у державних університетах покриє стипендіальна програма.

Заявники повинні відповідати одній з чотирьох умов:

— походити з сім'ї колишніх співробітників ПГР;

— бути фіналістами предметних олімпіад у старшій школі;

— походити з великої родини або бути прийомною дитиною;

— бути утриманцем державних притулків або мати рекомендацію від місцевої НУО.

Цей Стипендіальний конкурс передбачає матеріальну допомогу у розмірі 5000 злотих на перший рік навчання та виплачується у вигляді 10 щомісячних платежів по PLN 500 кожен. Після першого року, стипендіати, які домагаються хороших результатів у науці, можуть використовувати стипендії на другий, третій та четвертий роки навчання, мовні стипендії, стипендії для поїздки до закордонних освітніх структур, докторантуру та стажування.Набір для програми виконується у режимі онлайн за адресою www.stypendia-pomostowe.pl. Заявку на участь у цьому масштабному заході можна оформити у період від 2 липня по 17 серпня 2018 року, до 16:00.

У навчальному році 2018/19 близько 1000 студентів отримають стипендії та можливість брати участь у семінарах та стажуваннях, у тому числі кілька сотень студентів отримають стипендії на перший рік навчання. Варто зауважити, що для деяких абітурієнтів — це реальний шанс отримати вищу освіту, без якого, навіть з огляду на той факт, що у польських університетах дуже лояльна плата за навчання, нічого б не вийшло.Ця Стипендіальна програма є однією з найбільших неурядових програм матеріальної підтримки у Республіці Польща. До теперішнього часу, у рамках програми було виплачено понад 21 700 різних стипендій, у тому числі понад 15 500 на перший рік навчання. Це можливо завдяки участі широкого кола партнерів: Польсько-Американського фонду свободи, Національного банку Польщі, Фонду розвитку сільських районів, Фонду BGŻ BNP Paribas та коаліції близько 100 місцевих НУО. Програма реалізується у співпраці з Національним центром сільськогосподарської підтримки (раніше ANR), Centrum Kultury im. Професор Броніслав Геремек та Фондом Pracownia Badań та Innowacji Społecznych «Stocznia». Партнерам було виділено понад 103 млн. злотих для реалізації шістнадцяти видань програми.До слова, студенти, які отримали можливість таким чином покрити витрати на перший рік навчання, всіма силами намагаються виправдати довіру та з неймовірним завзяттям вбирають знання, тим самим, показуючи високі академічні результати та отримуючи фінансову підтримку надалі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини