"ТОП університетів світу: Stanford University (Стенфордський Університет). Огляд університету

11397
Facebook Twitter
"ТОП університетів світу: Stanford University (Стенфордський Університет). Огляд університету

Стенфордський університет (Stanford University (SU)) в 2018 році увійшов до п'ятірки кращих світових університетів у рейтингу британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS).

Стенфордський університет (Stanford University (SU)) в 2018 році увійшов до п'ятірки кращих світових університетів у рейтингу британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS). Він сидить на заслуженій другій позиції, а також є одним з кращих за всіма предметними галузями QS, серед яких: мистецтво та гуманітарні науки; інженерна справа та технології; науки про життя та медицина; суспільні науки та менеджмент; природні науки. Дана освітня структура є великим дослідницьким центром та новатором в напрямку високих технологій. Заснований у 1885 році підприємцем та у минулому губернатором Каліфорнії — Ліландом Стенфордом. За роки свого існування, він випустив багато студентів, які, згодом, стали великими бізнесменами та впливовими фігурами в Сполучених Штатах.

Історія ВНЗ, інфраструктура та локація

Навчання в Стенфордському Університеті стартувало 1 жовтня 1891 року. Нетрадиційність підходу полягала в тому, що з перших лекційних занять, навчання почалося спільно для чоловіків та жінок, а в ті роки таке отримання знань було не прийнятим. Значно пізніше, в тридцяті роки професор ВНЗ закликав студентів та випускників мобілізувати свої сили та потенціал в навчальних підприємствах. І дійсно, ті, у яких справи пішли в гору, побудували свої фірми близько освітнього закладу, тим самим сприяючи появі Кремнієвої Долини, що є великим товариством ІТ-компаній.Університет знаходиться в годині їзди від Сан-Франциско, в місті під назвою Пало-Альто, як уже згадувалося, в центрі Кремнієвої Долини. Всі бібліотеки, лабораторії, дослідні будівлі та інші будівлі установи освіти розпростерлися на 8180 акрів (3310 га). Академічні аудиторії мають сильну матеріально-технічну базу, загальна кількість всіх будівель налічує майже 720 штук.

На території Стенфорда, крім навчальних лабораторій та аудиторій, розташовується 18 автономних лабораторій, а також, наукові центри, інститути та інші структури, які сприяють всебічному розвитку студентів.

Факультети SU та викладацький склад

Ця приватна некомерційна освітня структура налічує майже 3 850 викладачів, які передають знання та досвід 16.5 тисячам студентів, серед яких 21% іноземних громадян. Як резидентів країни, так і студентів з інших держав, ВНЗ здатний забезпечити: гуртожитком, різними формами навчання, фінансовою допомогою, програмами обміну, бібліотеками та сучасними аудиторіями. Серед семи факультетів, учні здатні обрати спеціальність, яка буде відповідати запитам ринку праці та особистим вподобанням. Установа освіти пишається усіма своїми факультетами (школами), серед яких:

1. Медична школа (School of Medicine).

2. Юридична школа (Law School).

3. Школа наук про Землю (School of Earth Sciences).

4. Факультет природничих і гуманітарних наук (School of Humanities and Sciences).

5. Освітня школа (Graduate School of Education).

6. Інженерний факультет (школа) (School of Engineering).

7. Школа бізнесу (Graduate School of Business).

Вартість навчання, в порівнянні з європейськими ВНЗ, суттєво відрізняється у вищу сторону. На сьогодні, іноземні абітурієнти, які планують вступити на бакалаврат в Стенфордський Університет, повинні розраховувати на оплату у розмірі 47 331 доларів за один навчальний рік. Магістратура обійдеться трохи дешевше — 44 184 доларів. Варто також враховувати витрати на проживання, харчування, розваги, побут та одяг, які по мінімуму складуть 1100 доларів на місяць.Бажаючи отримати якісну освіту за кордоном, з більш прийнятною платою за навчальний рік, краще віддати перевагу освітнім структурам Республіки Польща. У виборі відповідного ВНЗ та спеціальності допоможуть кваліфіковані фахівці UP-STUDY.Підсумовуючи, особливо підкреслимо, що, за десятки років свого існування Stanford University досяг багато чого, наприклад, його дослідники зуміли спроектувати на кремнієвому чіпі «штучні синапси». Випускники мають можливість працевлаштуватися в перші пару місяців, після отримання диплома, до того ж, вони можуть розраховувати на високий рівень заробітної плати. Правда, плата, яку стягує ВНЗ за навчання, може бути непосильною для багатьох іноземців, тому, варто розглянути інший гідний варіант, яким є польські університети.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини