Дешева освіта за кордоном. Порівнюємо з університетами в Україні

7538
Facebook Twitter
Дешева освіта за кордоном. Порівнюємо з університетами в Україні

Дана стаття є обов'язковою для прочитання всім абітурієнтам, які шукають варіанти дешевої освіти за кордоном, а також зіставляють всі за і проти навчання в Польщі і в Україні.


Перед учнями випускних класів України стоїть непросте завдання — обрати установу вищої освіти, яка стане відмінним стартом для майбутньої кар'єри. Але, ще складніше визначитися з країною навчання тому, що багато держав Європи пропонують якісну освіту і хороші перспективи. Сьогодні, ми розглянемо основні критерії, яким повинен відповідати ВНЗ, щоб віддати йому перевагу, серед яких: вартість навчання, можливість вступу на безкоштовне відділення, наявність знижок і стипендій, та інші важливі категорії. Дана стаття є обов'язковою для прочитання всім абітурієнтам, які шукають варіанти дешевої освіти за кордоном, а також зіставляють всі за і проти навчання в Польщі і в Україні.

Специфічні особливості вступу на пільгове відділення в ВНЗ Польщі

Щоб здобути освіту на безкоштовній основі існує три варіанти:

  • вступ за наявності Карти поляка;
  • конкурс на бюджетні місця на загальних підставах;
  • навчання в технікумі або коледжі для осіб, які не досягли вісімнадцятирічного віку.

Через те, що нас цікавлять тільки вищі навчальні заклади, розглянемо більш детально перші два пункти тому, що третій варіант передбачає отримання лише повної середньої-спеціальної освіти.Карта поляка дає можливість власнику даного документа вступити до державних установ на рівних з польськими громадянами — претендувати на бюджетне відділення.У конкурсі на загальних підставах, можуть взяти участь всі охочі, незалежно від громадянства тому, що пільгові місця пропонуються ВНЗ, за власною ініціативою.

Стипендії, гранти та знижки на навчання в Польщі

Якщо не вдалося вступити на бюджетне відділення або не сподобалися пропозиції від державних ВНЗ, завжди є можливість знайти варіант, щоб здешевити навчання. До них відносяться: стипендії, гранти, знижки та промо-акції. Стипендії та гранти — це грошові заохочення знань студентів, які допомагають покрити всі або часткові витрати.Приватні вищі навчальні заклади пропонують знижки на навчання до п'ятдесяти відсотків. Мало того, що польська освіта й так є найдоступнішою в Європі, є ще можливість отримати таку значну знижку.Промо-акції — це не що інше, як можливість безкоштовного навчання протягом декількох семестрів чи місяців, або істотна знижка, на деякий період.

Матеріальний аспект освіти в польських ВНЗ

Вартість навчання в польських вищих закладах в рази доступніше, ніж в більшості країн ЄС, в тому числі і сусідніх: Німеччини, Бельгії, Франції і Великобританії. Наприклад, плата в Академії Фінансів і Бізнесу Вістула в Варшаві на бакалавраті становить 1300-1450 євро на рік, в залежності від факультету, а в перелічених державах вище в 2-3 рази. Щодо України, навчання в столичних ВНЗ, таких як: Київо-Могилянська Академія чи Університет ім. Т.Шевченко, обходиться від 30 тисяч гривень на бакалавраті, а в провінційних — від 24 тисяч. У той час, як у Вроцлавському Університеті Бізнесу, вартість не перевищує €1300. Так, можна спостерігати, що ціни в Польщі трохи вище, але різниця не суттєва. Та, якщо враховувати ті факти, що польська освіта дає можливість отримання європейського диплома, студенти осягають не тільки ази професії, а й практичне застосування навичок, до того ж, відсоток працевлаштування куди вище вітчизняних ВНЗ, то вибір однозначний.

Вищевикладений матеріал демонструє всі особливості дешевої і безкоштовної освіти в європейських країнах. Якщо у Вас стане вибір між вітчизняними університетами та польськими ВНЗ, то варто тричі все зважити тому, як, за, практично однакову вартість, Ви можете отримати два, якісно різних, диплома. До того ж, витрати на проживання, харчування та інші витрати, на сьогодні, не перевищують витрат в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини