ТОП університетів світу: Шанхайський університет Цзяо Тун (Shanghai Jiao Tong University). Огляд університету

6625
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Шанхайський університет Цзяо Тун (Shanghai Jiao Tong University). Огляд університету

Маючи високі позиції у різних рейтингах вона є однією зі ста кращих світових освітніх структур. Згідно Quacquarelli Symond (QS) World University 2019, Цзяо Тун займає почесну 62-ту позицію.

Заснований у 1896 році, китайський університет Shanghai Jiao Tong University (SJTU) є одною з найпрестижніших освітніх установ Китаю.

Основною мовою навчання є мандарин, хоча кілька курсів для студентів та аспірантів викладаються англійською мовою та проводяться спільно з англійськими та американськими установами вищої освіти. В університетських містечках даного навчального закладу у Шанхаї є величезна арена, бадмінтон, тенісні корти, баскетбольні майданчики, кілька книжкових магазинів, їдалень, кафе та ресторанів. ВНЗ є одним з найстаріших в країні, а також SJTU — один з дев'яти членів елітної ліги C9, китайський еквівалент Ліги плюща.

Маючи високі позиції у різних рейтингах вона є однією зі ста кращих світових освітніх структур.

Згідно Quacquarelli Symond (QS) World University 2019, Цзяо Тун займає почесну 62-ту позицію.

Структура та склад SJTU

Бувши публічною освітньою структурою, що розташувалася у Шанхаї, ВНЗ має багату та насичену історію. За більш ніж сто років, він виріс зі школи, заснованої імператорським указом, в масштабний університет з декількома кампусами. Інфраструктура SJTU настільки грамотно продумана, що студенти мають можливість під час навчання особливо не відволікатися на побутові дрібниці.

Він по праву вважається великим освітнім закладом, оскільки дає можливість отримати якісний диплом більш ніж 38 тисячам студентів, серед яких 6% — іноземні учні. Викладацький склад налічує понад 3500 тисяч вчителів, серед яких велика частина — представники з-за кордону. Беручи участь у багатьох програмах міжнародного академічного обміну, ВНЗ відкриває більше можливостей не тільки своїм учням та викладачам, а й вбирає багато нового у свої власні методики навчання.

Академічні програми та вартість навчання

Варто зауважити, що SJTU пропонує програми бакалаврату та післядипломної освіти. Серед величезної кількості академічних шкіл, варто виділити наступні: безперервна освіта; біомедична інженерія; морська архітектура, океан та цивільне будівництво; машинобудування; університет Мічигану — об'єднаний інститут університету Шанхаю Цзяо Тун; електротехніка; матеріалознавство та машинобудування; наук: математика та фізика; науки про життя та біотехнології; шанхайський центр системної біомедицини; гуманітарні науки; хімія та хімічна інженерія.

Також, ВНЗ має пов'язані відділи, вищі школи, афілійовані інститути, афілійовані лікарні. Таким чином, на сьогодні, в SJTU працює 31 школа (департаменти), 63 програми бакалаврату, 250 магістерських програм, 203 програми на досягнення науково-кваліфікаційного рівня доктора філософії, 28 програм післядипломної освіти, 11 державних ключових лабораторій та національних інженерних дослідних центрів.

Що стосується вартості навчання, то для нерезидентів країни на бакалавраті, як і на магістратурі вона не перевищує позначки у $3,603/рік. Додаткові витрати складуть не більш ніж 20 тисяч доларів. Звичайно, варто підкреслити, що плата та витрати не найвищі, які можна зустріти за кордоном, але українцям та багатьом іншим іноземцям не варто стрімголов кидатися подавати документи. Фахівці UP-STUDY рекомендують уважно вивчити особливості SJTU, оскільки більшість програм викладаються на мандарині. Не завжди варто прагнути виїхати далеко, щоб отримати якісну освіту, європейський диплом з доступною платою та широким асортиментом спеціальностей можна отримати зовсім поруч — в університетах Республіки Польща.

Отже, Цзяо Тун — шанхайський університет з багаторічною історією та декількома кампусами. Процес вступу не відрізняється від інших закордонних ВНЗ та відбувається за підсумками складання іспитів. Він навчає велику кількість студентів, але, в основному — це локальні громадяни, оскільки велика частина програм викладаються на мандарині та тільки деякі пропонуються англійською мовою з підтримкою американських освітніх установ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини