ТОП університетів світу: Льовенський католицький університет (KU Leuven). Огляд університету

10339
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Льовенський католицький університет (KU Leuven). Огляд університету

Згідно з результатами рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, він зайняв почесне 71-е місце, розділивши його з Пхоханскім університетом науки та технологій.

KU Leuven є дослідницьким університетом у Фландрії, Бельгія, заснованим у 1425 році. Згідно з результатами рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, він зайняв почесне 71-е місце, розділивши його з Пхоханскім університетом науки та технологій. Ця установа вищої освіти має хорошу репутацію не тільки в Бельгії, але й далеко за її межами. Територіально Katholieke Universiteit Leuven розташувався у центрі Льовена. Він надає навчання в різних напрямках, охоплюючи найбільш затребувані сфери діяльності, але особливо хочеться відрізнити факультети теології та філософії. Також, варто відзначити, що один з найбільш затребуваних на сьогодні напрямків — Інформатика, у KU Leuven вже кілька років поспіль має високі позиції та визнання якості викладання.

Історія та облаштування Льовенського католицького університету

Маючи довгу та насичену історію, фактично має дві дати заснування, оскільки, після старту та успішного функціонування протягом 372 років, він був закритий. Тільки в 1834 він пережив друге відродження, яке, до речі, теж мало свої нюанси. Через різні погляди нового керівництва на структуру ВНЗ, він був розділений, та тільки 1970 року всі розбіжності були з'ясовані, проведені злиття, реформи та він став таким, яким його можна побачити в наш час. Одним з важливих кроків, крім розширення свого потенціалу, стало укладення у 2012-2013 році контрактів Erasmus з майже 440 європейськими установами. Також він мав понад 20 двосторонніх угод у 8 країнах: Сполучених Штатах, Китаї, Південній Африці, Японії, Демократичній Республіці Конго, В'єтнамі, Польщі та Нідерландах. Варто підкреслити, що більшість міжнародних студентів з ЄС приїхали з Нідерландів, водночас як інші, котрі не входять в ЄС, прибули з Китаю.

Організація та вартість навчання в KU Leuven

KU Leuven організований в три групи, кожна з яких має свої факультети, відділення та школи, які пропонують програми від бакалаврату до рівня докторантури. Хоча більшу частину спеціальностей викладають голландською мовою, багато з них пропонуються англійською, зокрема, програми післядипломної освіти. Групами, з яких складається ВНЗ є такі:

  • біомедичні науки;
  • гуманітарні та соціальні науки;
  • наукова, інженерна та технологічна група.

Вибір спеціальностей дійсно великий, тому, кожен кандидат на навчання зможе знайти той напрямок, який відповідає побажанням, вимогам та особистим баченням.

Природно, як і в інших європейських країнах, навчання локальною мовою значно дешевше. Тому, студенти, які бажають істотно заощадити повинні завчасно вчити голландську мову, або намагатися завоювати грант на навчання. В інших випадках, середня вартість навчання складає 1500 євро на рік. Але, не варто поспішати з наданням переваги даному університету, оскільки проживання, харчування, спорт та дозвілля в Бельгії вимагають чималих коштів. Кваліфіковані кадри UP-STUDY рекомендують ретельно придивитися до освітніх установ Польщі, оскільки низька плата, високий рівень викладання та невисокі поточні витрати — далеко не всі переваги, які здатні запропонувати польські університети.

Отже, KU Leuven — престижний бельгійський університет, який має велику кількість бібліотек (24 шт.) та навчальних центрів. Також має доступ до Universitair ziekenhuis Leuven — навчальна лікарня, де студенти мають можливість проходити практичні заняття та під чуйним керівництвом проводити дослідження. Серед знаменитих випускників присутні філософи, письменники, доктори наук та вчені в різних областях, що робить його ще більш популярним, як і очах резидентів країни, так і іноземців.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини