Найбільш поширені помилки, які студенти роблять перед сесією

9422
Facebook Twitter
Найбільш поширені помилки, які студенти роблять перед сесією

Іспит наближається, тому учні поступово починають впадати у безумство науки. Однак при підготовці до складання, вони роблять багато помилок, які заважають отримувати хороші оцінки в онлайн залікові книжки.

І ось вступ до вищого навчального закладу Республіки Польща вже позаду, перші емоції вщухли, але час йде стрімко та наближається перший контроль знань — екзаменаційна сесія. До слова, всі студенти, попри курс, дуже емоційно сприймають будь-яку атестацію. Іспит наближається, тому учні поступово починають впадати у безумство науки. Однак при підготовці до складання, вони роблять багато помилок, які заважають отримувати хороші оцінки в онлайн залікові книжки (в Польщі оцінки виставляються у віртуальні заліковки). Це, в першу чергу, стосується студентів першого курсу, які ще не дізналися, наскільки сесія може бути складною. Фахівці UP-STUDY запевняють, що нема чого боятися, бо ми представимо Вам моделі поведінки, яких слід уникати під час навчання та підготовки до сесії.

Чого краще не робити при навчанні та підготовці до іспитів?

1. Недостача сну. Перед самою сесією багато студентів намагаються заповнити матеріал за дуже короткий час. Це означає, що вони будуть марно проводити цілі ночі навчання. Однак, це неправильний метод, тому що недолік сну сильно впливає на організм людини, він зменшує, перш за все, концентрацію, необхідну для запам'ятовування інформації.2. Відсутність спокою. Безперервне навчання не дуже добре для нашого мозку. Набагато краще почати вчитися раніше, організувавши свій час відповідно. Варто робити часті перерви, тому що це дозволяє охолонути, переварити вже отриману інформацію, перш ніж перейти до подальших етапах навчання.3. Прихильники пам'яті. Найгірше, що може зробити студент перед сесією — використовувати «підсилювачі пам'яті», щоб оволодіти великою кількістю матеріалу.

На жаль, багато людей не розуміють, що різні таблетки (енергетики, стимулятори мозкової діяльності) можуть викликати сонливість, нудоту, запаморочення та слабкість розуму, що надалі впливає на загальне самопочуття, а також організм може захопитися цим типом речовини. На жаль, багато людей не розуміють, що різні таблетки (енергетики, стимулятори мозкової діяльності) можуть викликати сонливість, нудоту, запаморочення та слабкість розуму, що надалі впливає на загальне самопочуття, а також організм може захоплюється цим типом речовини.4. Події для зняття стресу. Деякі студенти погано ставляться до такого типу нервозності, як сесія та використовують погані способи позбавлення від нервів. Один з них — це події перед самими іспитами (відвідування клубів, пабів, вечірок). Вони, безумовно, дозволяють позбутися від думок про екзамени, але, згодом, погано впливають на концентрацію, згадану вище. У цій ситуації необхідно змінити підхід до самого стресу, який повинен бути мотиватором, а не перешкодою для навчання.

Особливості сесій в польських університетах

Для тих, хто тільки вступив до установ вищої освіти Республіки Польща варто знати, що академічний рік у них розділений на два семестри. Кожен з семестрів (зимовий та літній) закінчуються сесіями. У разі незданого предмета або всього семестру студент має ще дві можливості поліпшити результати. Навіть якщо курс незарахований, студента не виключають, а дозволяють йому скласти всі предмети під час іншої сесії з другою групою. Звичайно, менш клопітно здавати все вчасно, бо за спроби перескласти треба окремо платити в касу ВНЗ, але все ж невдача — це не критично.

Підбиваючи підсумки, варто нагадати, що університети Польщі мають дуже лояльну систему складання іспитів. Студентам виділяють додатковий час на перездачу провалених предметів.

Пам'ятайте, якщо з якихось причин не вдалося закрити курс, необхідно ретельно готуватися та перездавати. Тільки знання допоможуть подолати всі перешкоди, адже в польських освітніх структурах викладачі не беруть хабарів. І не потрібно панікувати, систематичний підхід, правильне розмежування часу навчання та відпочинку — принесуть свої позитивні результати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини