ТОП університетів світу: Королівський технологічний інститут KTH (KTH Royal Institute of Technology). Огляд університету

6062
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Королівський технологічний інститут KTH (KTH Royal Institute of Technology). Огляд університету

Відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, Королівський технологічний інститут KTH зайняв 98-у позицію, розділивши її з Університетом Женеви.

Королівський інститут технологій КНТ є престижним закладом вищої освіти, який розташувався у Стокгольмі, Швеція. Він налічує майже двісті років історії та, за цей час, активно розвиваючись, наростив свій потенціал таким чином, що став ВНЗ світового масштабу. Відповідно до рейтингу Quacquarelli Symond (QS) World University Rankings 2019, він зайняв 98-у позицію, розділивши її з Університетом Женеви, тим самим КНТ є одним зі ста кращих ВНЗ у світі.

Бувши одним з основних центрів інновацій в Європі, він приваблює не тільки світлі голови, але й інтелектуальні таланти для навчання та проведення дослідницької діяльності в його стінах.

У Швеції дана структура вищої освіти є найпрестижнішою технологічною установою, а також старовинною та найбільш масштабною у країні.

Історія та облаштування ВНЗ

Ядром для створення та становлення цього інституту була Laboratorium Mechanicum для досліджень та викладання у механіці, заснована у Стокгольмі 1697 року Крістофером Погемом, після його великих поїздок, досліджень на Батьківщині та за кордоном. Втім, фактичною датою заснування є 1827 рік, коли він отримав статус та офіційну назву, яка відома нам зараз. Що стосується Laboratorium Mechanicum, вона була передана у 1925 році Королівським технологічним інститутом KTH шведському технічного музею у Стокгольмі, Швеція.

ВНЗ має у своєму розпорядженні кілька кампусів, головний з яких знаходиться у Вальхаллавагені в Естермальм. Він має гарну архітектуру, оскільки будівлі та околиці були прикрашені відомими шведськими художниками початку 20-го століття, такими як Карл Миллес, Аксель Тёрнман, Георг Паулі та іншими відомими особистостями.

Кампус Кіста, Школа ІКТ, Kista пропонує освіту та дослідження в усіх сферах, на яких засновано сучасне інформаційне суспільство починаючи від фізики нанорозміру та кукурудзи до кінцевого користувача. Флемінгсберг кампус вміщує у собі школу технології та охорони здоров'я. У KTH Flemingsberg школа пропонує курси медичної техніки та проводить дослідження у рамках предмета. У кампусі Ханінг студенти здобувають освіту в напрямку архітектури, а також мають можливість навчатися в ABE та Школі технології та охорони здоров'я, STH. KTH Södertälje — університетський коледж Седертел`є. KTH Södertälje — це помірно велика територія, на якій природно контактують вчителі та учні.

Вартість навчання та кількість студентів KTH

На поточний момент, ВНЗ навчає понад 18 тисяч студентів, серед яких 14% — міжнародні учні. Процес зарахування відбувається на підставі попередніх результатів. До слова, KTH не можна назвати сильно виборчим, оскільки відсоток зарахування становить не менш ніж 50 пунктів. Варто особливо підкреслити, що плата за навчальний рік для локальних громадян та іноземців істотно відрізняється. Для резидентів країни вона не перевищує 1000 доларів на рік, водночас як приїжджим студентам потрібно вносити суму близько 23 тисяч доларів на рік, все залежить від обраної програми навчання та градуса. Зважаючи на це, фахівці UP-STUDY рекомендують придивитися до ВНЗ інших країн, де можна отримати якісний європейський диплом з більш низькою платою за навчання, наприклад, у Польщі.

Підбиваючи підсумки, підкреслимо, що Royal Institute of Technology — яскравий та представницький інститут Швеції, який орієнтований на розвиток найсвітліших голів у світі, з метою формування майбутнього.

Він здатний забезпечити більш ніж третина технічних та інженерних досліджень країни на рівні ВНЗ. Крім того, що він надає можливість навчатися на бакалавраті, магістратурі та докторантурі, також KTH дає шанс брати участь у програмах міжнародного обміну.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини