Програми обміну студентами для польських студентів. Які бувають?

8030
Facebook Twitter
Програми обміну студентами для польських студентів. Які бувають?

Стаття призначена для всіх студентів польських ВНЗ, а також абітурієнтів та їх батьків, адже ми розглянемо особливості навчання за обміном студентами між університетами Польщі та установами інших країн.

Навчання в Республіці Польщі — не тільки перспективне, через можливість отримання європейського диплома українцями, мешканцями країн СНД та іншими іноземцями, але і шанс навчатися кілька місяців, або навіть рік, в іншій країні, з іншою культурою. Запам'ятайте, те, що Ви вступили до польської установи вищої освіти не кінець Ваших старань, а тільки початок. Це не лотерея, де попався щасливий квиток, а старанний та відповідальний труд. Для того, щоб досягти максимум результату, та отримати всі переваги, які дійсно відкриває навчання в Польщі, потрібно добре вчиться, брати участь у культурному житті університету та міста, можна знайти підробіток, а також цікавитися та брати участь в програмах обміну студентами. Стаття призначена для всіх студентів польських ВНЗ, а також абітурієнтів та їх батьків, адже ми розглянемо особливості навчання за обміном студентами між університетами Польщі та установами інших країн.

Які бувають програми обміну?

Врахуйте, якщо Ви вступили у вищий навчальний заклад РП, на цьому географія Вашого перебування не обмежується, адже, по-перше, у Вас є або національна довгострокова віза категорії D, або Карта Побиту, завдяки яким можна подорожувати протягом трьох місяців в півріччі країнами Шенгенської зони. По-друге, можна взяти участь у програмі з обміну студентами між Вашим університетом, та тим, з яким ВНЗ має домовленість. Умовно, всі програми можна розділити наступним чином:

1. Індивідуальні програми ВНЗ. Програма виглядає як двостороння угода між університетами різних країн, про взаємний обмін студентами з метою придбання наукового досвіду, пізнання культури та менталітету. Чим вище рейтинг та масштабніше польський університет, тим більше у нього контактів з іншими ВНЗ в різних країнах.

2. Erasmus + (результат об'єднання Еразмус та Еразмус Мундус). Вона являє собою величезний та дорогий проект Європейського Союзу, з метою підтримки та розвитку студентів в різному напрямку: освітньому, лінгвістичному, культурному, дослідному. Програма призначена не тільки для студентів, а й для молодих викладачів, які можуть виїжджати в установи-партнери, для викладання.

Переваги участі студентів в таких проектах

Безсумнівно, тільки позитивні відгуки можна почути від усіх студентів, які мали можливості повчитися в іншій країні, в рамках одного з проектів. Слід зазначити, що дані програми надають студентам:

  • шанс, познайомиться з новою культурою, традиціями, новим життєвим устроєм;
  • можливість практикувати свої мовні навички з носіями мови;
  • отримати безцінний досвід навчання в іншому середовищі викладання;
  • знайти друзів за кордоном, а також, можливо, налагодити контакти для подальшого переїзду з метою працевлаштування та проживання.

Для того, щоб мати можливість взяти участь в одній з програм обміну, потрібно:

1. Мати гарні оцінки.

2. Документ, який підтверджує знання англійської (французької, іспанської).

3. Свідчення про те, що Ви є активним учасником наукових конференцій, форумів, будь-яких наукових активностей.

4. Есе з обґрунтуванням вибору ВНЗ.

Все інше залежить від сили Вашого переконання, та результатів приймальної комісії.

Отже, беручи участь в подібних програмах, можна набути безцінного досвіду в різних напрямках. Часто, такий досвід може позитивно відбитися на рішенні майбутнього роботодавця щодо Вашої кандидатури. Крім позитивних аспектів, які стосуються навчання, можна просто отримати задоволення від пізнання чогось нового в незнайомому середовищі проживання, познайомитися з іншою країною та людьми.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини