ТОП університетів світу: Колумбійський університет (Columbia University). Огляд університету

9709
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Колумбійський університет (Columbia University). Огляд університету

Колумбійський Університет включає в свою структуру найстаріший із всіх коледжів в Сполучених Штатах, а також п'ятою зафрахтованою установою вищої освіти в Америці, яка була створена до підписання Декларації Незалежності.

Маючи максимум 5 зірок QS та бувши 18-м кращим університетом світу відповідно до Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings 2018, Колумбійський університет (Columbia University) є одним з найбільш важливих академічних інститутів у світі. Університет був заснований в 1754 році та розташований у Нью-Йорку. Даний вищий навчальний заклад пропонує, як програми бакалаврату, так і післядипломної освіти.

Колумбійський Університет включає у свою структуру найстаріший із всіх коледжів у Сполучених Штатах, а також є п'ятою зафрахтованою установою вищої освіти в Америці, яка була створена до підписання Декларації Незалежності.

З усіх найбільш виборчих ВНЗ в Штатах, він займає третю позицію.

Історія та організація Columbia University

Приватна некомерційна освітня структура, CU почав відлік своєї історії у 1754 році, та спочатку мав назву «Королівський коледж». Згодом, після ряду реформ та змін був перейменований в «Колумбійський коледж», що було альтернативною назвою для Америки. Нарощуючи кількість факультетів та спеціальностей, розширюючи пропозицію з науково-кваліфікаційними рівнями, зазнавши багато змін в структурі, в кінці XX століття він перетворився на великий дослідницький університет.У Нью-Йорку, Колумбійський має другу за величиною територією. Він складається з 20-ти шкіл, в тому числі володіючи:— колумбійським коледжем;— школою інженерних та прикладних наук;— школою загальних досліджень;— юридичною школою Колумбії;— вчительським коледжем;— колумбійським коледжем лікарів та хірургів;— колумбійською бізнес-школою.

Дуже важливим як для самого навчального закладу, так і для інших дослідників є те, що в його розпорядженні знаходяться глобальні дослідницькі аванпости в багатьох містах світу, таких як: Пекін, Стамбул, Париж, Амман, Ріо-де-Жанейро, Сантьяго та Мумбаї. Маючи в своєму арсеналі безліч бібліотек, лабораторій, гуртожитків, спортивних залів та інших будівель, CU забезпечує своїх студентів всім необхідним, для всебічного розвитку в стінах Альма-матер.

Кількість студентів, вартість навчання та доступні гранти

Серед 24 140 студентів навчаються й іноземні громадяни, відсоток яких складає 28 від загальної чисельності. Викладацький склад також є великим та налічує 6200 наукових співробітників. На сьогодні, вартість навчання для громадян країни, як на бакалавраті, так і на магістратурі складає 20 тисяч доларів. Водночас як іноземцям навчання обійдеться в рази дорожче, а саме від 20-ти до 43-х тисяч доларів на рік, в залежності від спеціальності та ступеня. Найбільш дорогим є навчання на факультеті юриспруденції, а також в бізнес-школі Колумбії. Для отримання ступеня доктора наук, студенти, як правило, намагаються завоювати грант або стипендію, які надаються самим освітнім закладом або іншими фондами. Той факт, що ВНЗ є членом Ліги плюща, дає можливість учням отримати матеріальну допомогу. Також, присутні стипендіальні програми від імені різних меценатів.

Проте для багатьох іноземців, тим більше українців, навчання в Колумбійському Університеті може бути більш ніж обтяжливим в матеріальному плані. Також, вибираючи цей інститут, доведеться забути про часті поїздки на батьківщину. Зважаючи на це, фахівці центру польської освіти UP-STUDY радять переглянути своє рішення. Адже якісні університети з доступною вартістю та необмеженими можливостями особистого розвитку існують значно ближче, а саме в Республіці Польща.

З викладеної інформації можна зробити висновок, що CU є гідним та рейтинговим ВНЗ, з великою кількістю досягнень, але підходить він далеко не кожному. Варто згадати, що, при його вибірковості, тільки 6% абітурієнтів з усіх претендентів на навчання, стають його студентами. Для вступу, необхідно встигнути подати документи до 15 грудня, в той час, як в польські установи набір проводиться двічі на рік. CU — цікава освітня структура з багаторічною історією, але йому є безліч альтернатив.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини