Переваги досягнення ступеня бакалавра у Польщі

5820
Facebook Twitter
Переваги досягнення ступеня бакалавра у Польщі

У цій статті ми розглянемо детальніше особливості навчання на бакалавраті в університетах РП, а також переваги європейського диплома.

Після отримання шкільного атестата, перед учнями постає питання: «Що ж робити далі: йти на професійні курси та приступати до роботи, або здобувати вищу освіту?». Велика частина українців та молодих людей інших країн все ж схиляються до другого варіанту, оскільки тільки повна вища освіта дозволить досягти висот та реалізувати трудовий потенціал. Що потрібно знати про навчання у ВНЗ? По-перше, те, що є три цикли досліджень, закінчення кожного з яких вимагає написання наукової праці та складання іспитів, після чого присвоюється кваліфікаційний ступінь. В Україні, як і у Республіці Польща, якій віддають перевагу більшість українців, котрі хочуть навчатися за кордоном, написання роботи та підготовка до іспиту вимагають багато часу та наполегливості. З іншого боку, польський диплом дає можливість великих маневрів на науковому та професійному шляху, тому наші земляки їдуть до Польщі для отримання ступеня бакалавра. Розглянемо детальніше особливості навчання на бакалавраті в університетах РП, а також переваги європейського диплома.

Структура вищої освіти Польщі

Етапи вищої освіти включають перший та другий цикл навчання відповідно, тобто бакалаврат та магістратуру. Також передбачається третій цинк — докторантура, але вона більш потрібна тим, хто займається науковою/академічною діяльністю. Перший цикл у Польщі закінчується після 3 років навчання, передбачає присвоєння звання бакалавра (або після 3.5 років з отриманням ступеня інженера). Передбачається, що за цей час ВНЗ проводить підготовку студента до виконання професійних завдань, водночас дворічне навчання другого циклу (магістратура) має поглибити його знання з конкретної області та визначити тих, хто зацікавлений у розвитку наукової кар'єри. Проте, це стандартний шлях, який доступний, але не являється обов'язковим.

Три роки навчання в обраній сфері та ступінь бакалавра, отримана у будь-якому з обраних університетів Польщі, відкривають двері до багатьох компаній, та надають різні можливості.

Вони дають не лише можливість працювати за професією, а й шанс почати навчання в іншій області, та в іншому університеті, перешкод для зміни ВНЗ немає. Правда, умовою вступу до іншої установи є успішне проходження набору. У цьому випадку враховується факт отримання диплома бакалавра та оцінки, отримані у ході захисту, а також середній бал за результатами досліджень та, нарешті, порядок подачі заявок. Кандидати додатково запрошуються взяти участь у співбесіді. Під час співбесіди, серед іншого, зазвичай використовується загальний рівень знань та вміння аргументувати тези, сформульовані раніше у дисертації бакалавра.

Навчання у Вроцлавському Університеті Бізнесу та WSB

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що серед українців великий попит мають столичні ВНЗ Польщі, а також ті, які знаходяться на Заході. Великий відсоток іноземців можна знайти у Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu та Wyższa Szkoła Bankowe, найбільшої групи недержавних вищих навчальних закладів, що працюють у Польщі. ВНЗ пропонують своїм студентам можливість вибрати перший цикл навчання (бакалаврат) у багатьох привабливих областях. Намагаючись задовольнити вимоги професійно активних людей, освіту було організовано таким чином, щоб полегшити примирення з роботою. Вибираючи заняття першого циклу у зазначених структурах, студенти впевнені, що отримані ними знання матимуть практичний та корисний вимір в їх професійній діяльності. Рівень занять, а також організація студентського життя оцінені не тільки серед роботодавців, які наймають випускників університетів, а й, перш за все, серед студентів, тому що запропоновані університети найбільш часто обираються молодими людьми, охочими вчитися в польських непублічних ВНЗ.

Підсумовуючи, підкреслимо, що іноземці вибирають навчання у Польщі на бакалавраті з багатьох причин. Завдяки прийняттю країною Болонської декларації, яка передбачає створення єдиного європейського освітнього простору, місцеві університети відповідають всім вимогам, необхідним для навчання студентів з-за кордону. Впровадження трирівневої системи навчання, створеної за зразком західноєвропейських освітніх систем, дає практично необмежені можливості для міжнародного обміну та безперервної освіти за межами країни, багато з яких успішно використовуються. Справедлива плата у більшості ВНЗ, як для досягнення ступеня бакалавра, так і магістра, а також низькі побутові витрати, роблять РП популярною серед іноземних кандидатів на навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини