Як вступити до магістратури Польщі з українським дипломом?

10282
Facebook Twitter
Як вступити до магістратури Польщі з українським дипломом?

Ця стаття буде цікава всім студентам, які отримали ступінь бакалавра, а також тим, хто близький до закінчення, оскільки ми розповімо, як вступити до польської магістратури з українським дипломом.

Якщо Ви отримали диплом бакалавра в установі вищої освіти в Україні та бажаєте продовжити навчання, але сумніваєтеся, що раніше обраний ВНЗ здатний забезпечити необхідний рівень знань та практичних занять для набуття досвіду, не варто на ньому зациклюватися. Крім того, що завжди можна вибрати для придбання наступних освітньо-кваліфікаційних ступенів будь-який інший університет країни, перед Вами відкриті всі двері навчальних структур Європи. Вибравши один з університетів для проходження магістратури, який здатний надати якісний європейський диплом, у Вас з'явиться шанс на придбання передових знань та практичного досвіду, а також можливість на швидке працевлаштування на міжнародній арені. Ця стаття буде цікава всім студентам, які отримали ступінь бакалавра, а також тим, хто близький до закінчення, оскільки ми розповімо, як вступити до польської магістратури з українським дипломом.

Перелік необхідних документів для вступу до Польщі

Не варто хвилюватися, що виникнуть непосильні труднощі на шляху вступу до установи вищої освіти Республіки Польща для досягнення освітньо-кваліфікаційного ступеня магістра. Якщо приділити підготовці належну увагу, а краще скористатися кваліфікованою допомогою фахівців UP-STUDY, то все пройде без сучка та задирки. Серед необхідних документів варто відзначити:

1. Заява та анкета кандидата на магістратуру.

2. Диплом бакалавра з перекладом у присутності нотаріуса або польського присяжного.

3. Сертифікат, який буде підтверджувати рівень знання польської або англійської мови (в залежності від вибраної мови програми курсу).

4. Поліс медичного страхування, який буде діяти весь навчальний період.

5. Копії цивільного та закордонного паспортів та оригінал для демонстрації.

6. Фотографії — 4 штуки.

7. Квитанція про оплату семестру або року навчання.

Варто зауважити, що в українців завдяки обопільному з Польщею визнанню дипломів, є можливість не підтверджувати раніше отриману кваліфікацію. Також, як підкреслюють фахівці UP-STUDY, у претендентів на магістратуру з України є можливість не дублювати спеціальність, вибравши той напрямок, який є бажання вивчати.

Особливості польської магістратури та перспективи після навчання

Залежно від обраної спеціальності, на магістра у Польщі вчаться 1.5-2 року. Вступати можна з будь-якого (зимового або літнього) семестру. Як і під час вступу на бакалаврат до польських ВНЗ, є можливість претендувати на стипендію, завоювати грант або отримати ексклюзивну знижку. У порівнянні з іншими європейськими університетами, плата у Польщі досить низька, при цьому рівень якості дуже високий. Крім того, що деякі освітні структури РП надають можливість під час навчання отримати подвійний диплом, також, завдяки обопільним домовленостями з низкою іноземних ВНЗ, можна пройти стажування або навчатися деякий час за кордоном, тим самим набуваючи нового досвіду.

Отримавши кваліфікацію магістра в Польщі, перед випускниками відкривається доступ на глобальний ринок праці, де вони будуть гідними конкурентами іншим європейським кадрам. Дуже велика ймовірність працевлаштуватися у перші кілька місяців після отримання диплома, також, якщо є охота, можна підшукати роботу у будь-якій державі Європи або навіть світу, адже кваліфікація не вимагає підтверджень.

Отже, вступити на польську магістратуру не складає труднощів, головне — бути уважним до деталей. Вчитися на магістра у Польщі не тільки дешево, але й дуже перспективно в плані подальшого працевлаштування та професійного розвитку. До всього іншого, під час навчання можна отримати достатню кількість знань, щоб розпочати власну справу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини