ТОП університетів світу: Каліфорнійський університет, Сан-Дієго (University of California, San Diego (UCSD)). Огляд університету

9442
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Каліфорнійський університет, Сан-Дієго (University of California, San Diego (UCSD)). Огляд університету

Каліфорнійський університет у Сан-Дієго (також відомий як UC San Diego) є одним з 50 найкращих ВНЗ США, згідно Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings 2019 році, займає 38-у позицію.

Каліфорнійський університет, Лос-Анджелес, розташований у сонячному Лос-Анджелесі, був визнаний 33-м кращим ВНЗ світу відповідно до рейтингу Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings 2019. У Каліфорнійському університеті, Сан-Дієго, навчається близько 22 700 студентів та 6300 аспірантів. Бувши публічним суспільним дослідним центром, він складається з шести університетських коледжів, а також має 7 професійних шкіл та чотири школи охорони здоров'я. Університетське містечко прикрашене більш ніж десятком проектів державного мистецтва, надаючи ВНЗ відмітний вигляд, на відміну від інших установ штату Каліфорнія. Заснований у 1919 році, UCLA можна сміливо вважати другим найстарішим студентським кампусом системи університету з десяти кампусів. Серед видатних випускників варто відзначити: 14 лауреатів Нобелівської премії, 2 головних вчених ВВС Сполучених Штатів та три переможці премії Тьюринга. Серед викладацького складу, який навчає студентів на даний момент, особливо відзначимо 55 тих, які були обрані до Національної академії наук.

Особливості та інфраструктура UCSD

Спочатку, коли засновниками Каліфорнійського університету тільки розглядалася ідея відкриття відділення у Сан-Дієго, планувалося, що воно буде виконувати функцію науково-дослідного інституту, який буде забезпечувати навчання у напрямку науки, математики та техніки. Локальні мешканці підтримали цю ідею, що, згодом призвело до її втілення. UC San Diego знаходиться в житловому районі Ла-Хойя в північній частині Сан-Дієго, в штаті Каліфорнія. Основний кампус складається з 761 будинок, які займають 466 га, з природними заповідниками площею близько 360 гектарів та прилеглими об'єктами, які займають решту площі. Сан-Дієго Freeway проходить через університетське містечко та відокремлює Jacobs медичний центр та Mesa житловий корпус, від більшої частини університету. Школа Preuss, підготовча чартерна школа, створена та керована UC San Diego, також знаходиться в східній частині університетського містечка.

Школи, факультети та вартість навчання в UCSD

ВНЗ володіє шістьма студентськими коледжами: Revelle, Muir, Marshall, Warren, Roosevelt та Sixth.Також, варто відзначити п'ять наукових відділів, серед яких:

— мистецтво та гуманітарні науки;

— біологічні науки;

— інженерна школа ім. Джейкобса;

— фізичні науки;

— соціальні науки.

Особливої ​​уваги потребують професійні школи: Школа управління Rady, Інститут океанографії Скріппса, Школа глобальної політики та стратегії, Школа медицини Каліфорнійського університету в Сан-Дієго та Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences. Це дійсно великий вищий навчальний заклад, який налічує понад 3 тисячі кваліфікованих викладачів.

Експерти стверджують, що найбільш кваліфікованих фахівців ВНЗ готує у напрямках: інженерної справи та технологій, гуманітарних наук, хімії, фізики та математики. Для студентів передбачені всі зручності, серед яких: гарно облаштовані аудиторії, бібліотеки, кампуси, в яких мають можливість проживати як іноземці, так і локальні учні.

Вартість навчання складає $13,672 на бакалавраті та аналогічно на магістратурі — для резидентів країни. Для студентів з інших держав плата становить $55,587. Також, нерезидентам треба враховувати вартість проживання, харчування тощо, які обходяться в 17-30 тисяч доларів на рік. Як радять фахівці UP-STUDY, абітурієнтам з країн СНД та Європи краще віддати перевагу більш близьким по локації та доступним за вартістю ВНЗ.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що крім високої якості, яка вимагає істотних інвестицій, іноземцям необхідно враховувати й додаткові витрати, що становлять у США більш ніж третину вартості навчання у даному ВНЗ. Ця установа надає безліч програм навчання. Студенти забезпечені всім необхідним, тому мають можливість не тільки реалізувати свій потенціал всередині ВНЗ, а й придбати міжнародний досвід.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини