ТОП університетів світу: Чиказький Університет (University of Chicago (UChicago)). Огляд університету

10767
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Чиказький Університет (University of Chicago (UChicago)). Огляд університету

Заснований в 1890 році, Чиказький Університет (University of Chicago (UChicago)) є приватною некомерційною дослідницької освітньою структурою, яка навчає 15 365 студентів.

Заснований в 1890 році, Чиказький Університет (University of Chicago (UChicago)) є приватною некомерційною дослідницької освітньою структурою, яка навчає 15 365 студентів. На поточний момент, він займає 9-е місце у світі відповідно до рейтингу Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings, що робить його п'ятим університетом з найвищим рейтингом в Сполучених Штатах. За свою багаторічну історію, даний університет випустив безліч студентів, які зуміли реалізувати свій потенціал в повному обсязі, серед них 13 мільярдерів та 51 вчений з Родосу. UChicago знаходиться на передовій в багатьох наукових проривах, тут працює понад 140 дослідницьких центрів в кампусі, а також в дослідних інститутах поза кампусом, таких як Національна лабораторія Аргонна. UChicago є домом для найбільшої університетській друкарні у США.

Історія та інфраструктура University of Chicago

Джон Рокфеллер, який пожертвував у 1890 році велику суму на створення даного нового ВНЗ, надалі зізнався, що це було найкращою інвестицією за все його життя. У 1898 році була заснована відома бізнес-школа. Кафедра соціології, яка успішно функціонувала в інституті, стала однією з перших незалежних кафедр соціологічних наук в Штатах. Саме в той час, ця освітня структура стала залучати безліч вчених та наукових дослідників. Завдяки багатьом відкриттям, які були відзначені Нобелівською премією, з середини XX століття University of Chicago став відомий у всьому світі.Чиказький Університет розташувався на 87 Га та знаходиться в 10 км від бізнес-району Чикаго. Територія, яка належить ВНЗ забудована навчальними будівлями, виконаними в неоготичному стилі. Університет по праву пишається своєю величезною бібліотекою, яка вмістилася в шести корпусах.

Також, на території є ботанічний сад, в якому проводять заняття та дозвілля як студенти, так і наукові співробітники. Студенти освітньої структури, забезпечені не тільки комфортними аудиторіями, лабораторіями, спортивним залом, але й гуртожитками.

Специфіка та вартість навчання в Чиказькому університеті

Коледж ВНЗ надає ступінь бакалавра мистецтв та бакалавра наук в 51 академічній спеціальності. Вчені коледжу розділені на п'ять відділів: Колегіальний відділ біологічних наук, Колегіальний відділ фізичних наук, Колегіальний відділ соціальних наук, Колегіальний відділ гуманітарних наук та Новий колегіальний відділ. Перші чотири є розділами в їх відповідних відділах випускників, водночас Відділ нового коледжу адмініструє міждисциплінарні спеціальності та дослідження, які не відповідають одному з чотирьох інших підрозділів. Що стосується вищих навчальних закладів та комітетів університету, то вони розділені на п'ять відділів: біологічний, гуманітарний, фізичний, соціальних наук та Інститут молекулярної інженерії.

Процес вступу відбувається, як і в багатьох інших установах освіти за кордоном на підставі оцінок та складання іспитів. Як уже згадувалося, в UChicago навчається 15 365 студентів, серед яких 25% — іноземні громадяни.

На сьогодні, вартість бакалаврату, як і магістратури для резидентів країни становить 20 тисяч доларів. У той час як іноземцям потрібно платити за бакалаврат 48 253 доларів за рік навчання, а за магістратуру — 45 тисяч доларів. Це дуже великі суми, тому, бажаючи отримати якісну освіту за кордоном, краще віддати перевагу одному з ВНЗ Республіки Польща. Висока якість, доступна плата та комфортні умови — далеко не все, що можуть запропонувати польські університети. За більш детальною інформацією звертайтеся в наші представництва UP-STUDY.

Отже, UChicago — престижний ВНЗ з багаторічною історією, який має достатньо наукових досягнень. Студенти цієї структури мають можливість брати участь не тільки в програмах досліджень, а й в проектах з обміну учнями. Хоча, якщо Ви маєте в своєму розпорядженні невеликі сумами, які плануєте інвестувати в свою закордонну освіту, варто віддати перевагу іншій країні та ВНЗ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2026 + Курс польської

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2026 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини