ТОП університетів світу: Австралійський національний університет (The Australian National University, (ANU)). Огляд університету

9453
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Австралійський національний університет (The Australian National University, (ANU)). Огляд університету

Національний університет Австралії відрізняється видатним успіхом, який здатен задовольнити потреби студентів, а також можливостями, щодо працевлаштування випускників.

Австралійський національний університет (The Australian National University, (ANU)) є провідним світовим центром освіти та досліджень. У рейтингу Австралії він займає першу позицію, що стосується Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings 2018, то він є 20-тою освітньою установою у світі. Національний університет Австралії відрізняється видатним успіхом, який здатен задовольнити потреби студентів, а також можливостями, щодо працевлаштування випускників. Не можна не згадати, що ця освітня структура займає шосту позицію в спеціалізації з теми політики. Він розташувався в Канберрі, столиці Австралії, а головний кампус цього національного дослідницького ВНЗ займає 7 навчально-дослідних коледжів та знаходиться в Актоні.

Історія та особливості ANU

Єдина установа вищої освіти, яку було створено Парламентом Австралії, ANU заснований в 1946 році. Спочатку, цей ВНЗ пропонував своїм студентам тільки післядипломну освіту, але з 1960-го року, коли він об'єднався з Канберрским університетським коледжем, з'явилися й програми бакалаврату. Першим президентським залом був Університетський будинок, відкритий у 1954 році. Обсерваторія Mount Stromlo стала належати Австралійському національному університету у 1957 році. На сьогодні, ВНЗ активно інвестує у великі компанії, які займаються паливом.

У 2006 році, Australian National University був повністю реорганізований з метою створення семи коледжів, які надають як навчання, так і можливість займатися дослідженнями. Розглянемо їх більш детально:

1. Коледж в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Він, в основному спеціалізується на дослідженнях мов країн Азії та Тихого океану. Також, має взаємозв`язок з Колумбійським університетом та ВНЗ Індонезії.

2. Коледж економіки та бізнесу, що складається з 4 шкіл досліджень, які зосереджені на проведенні досліджень та викладанні напрямків, пов'язаних з економікою, фінансами, бухгалтерським обліком, актуальними дослідженнями, статистикою, математикою, маркетингом та управлінням.

3. Коледж інженерної справи та комп'ютерних наук, який ділиться на дві школи, які вивчають відповідні назві напрямки. Дослідницькі групи в Коледжі інженерної справи та комп'ютерних наук ANU включають алгоритми та дані, прикладну обробку сигналів, штучний інтелект, центр стійких енергетичних систем, комп'ютерні системи, комп'ютерний зір та робототехніку, інформаційні та людські обчислення, логіку та обчислення, матеріали та виробництво, напівпровідникові та сонячні елементи, програмне забезпечення, інтенсивне проектування систем, системи та управління.

4. Коледж правознавства, що охоплює дослідження та навчання присвячене комерційному, міжнародному, екологічному та публічному праву.

5. Коледж медицини, біології та навколишнього середовища ANU, що включає в свою структуру кілька шкіл відповідної спрямованості.

6. Фізико-математичний коледж, який також вміщує школи астрономії, астрофізики, наук про Землю, фізики та математичних наук.

7. Коледж соціальних наук та мистецтва, який розділений на Дослідницьку школу соціальних наук (RSSS) та Дослідницьку школу гуманітарних наук та мистецтв

Вартість навчання та викладацький склад

Навчаючи майже 15 тисяч студентів, серед яких 26% — іноземні громадяни, університет має невеликий викладацький склад, що налічує 1600 наукових співробітників. До слова, для академічних та професійних співробітників ANU пропонуються відмінні умови, у тому числі гнучкі робочі механізми, можливості професійного розвитку, конкурентоспроможну заробітну плату та щедру пенсію — все це у рамках інтегрованої та активної спільноти на кампусі. Вартість навчання для іноземців складає $25 214 — на бакалавраті та $27 768 — на магістратурі. Додаткові витрати обійдуться приблизно в 13-20 тисяч доларів на рік навчання. Те, що ANU дає гарну освіту — поза всякими сумнівами, але не варто сприймати навчання в ньому, як єдиний гідний варіант. Ділячись своїм багаторічним досвідом, кваліфіковані співробітники UP-STUDY пропонують розглянути альтернативні варіанти, які поєднують високий рівень навчання з доступною платою.

Таким перспективним вибором можуть стати установи вищої освіти Республіки Польща, які знаходяться значно ближче та відкривають не меншу кількість можливостей.Підсумовуючи, варто зауважити, що Australian National University має безліч наукових досягнень в різних напрямках, наприклад, остання премія Нобеля була надана за «відкриття прискореного розширення Всесвіту». ВНЗ надає в розпорядження студентів аудиторії, бібліотеки, дослідницькі центри та інші навчальні будови, які сприяють всебічному розвитку учнів. Бувши перспективною освітньою структурою, ANU привертає як резидентів країни, так і іноземців, але далеко не всі можуть дозволити собі там вчитися, оскільки висока плата та додаткові витрати стають вагомою перепоною.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини