Топ небезпек, які можуть підстерігати студентів у Польщі

7247
Facebook Twitter
Топ небезпек, які можуть підстерігати студентів у Польщі

Приймаючи таке рішення, попередньо варто ознайомитися з особливостями країни, специфікою потенційної структури вищої освіти та іншими аспектами життя та діяльності у Польщі.

Уже котрий рік прагматичні абітурієнти з України та інших країн СНД, які прагнуть отримати якісний європейський диплом з адекватною річною оплатою, відправляються до Республіки Польща, вибираючи один з її університетів. Приймаючи таке рішення, попередньо варто ознайомитися з особливостями країни, специфікою потенційної структури вищої освіти та іншими аспектами життя та діяльності у Польщі. Дуже корисним є відвідування міжнародних освітніх виставок. Також, якщо немає досвіду в оформленні документів для вступу та не цілком впевнені щодо спеціальності, яку хотілося б отримати, доречно звернутися до кваліфікованих посередницьких компаній, як наприклад, лідер ринку послуг освіти — UP-STUDY. А, щоб ознайомитися з можливими небезпеками для польських студентів, можна приділити увагу прочитанню цієї статті.

Перелік можливих небезпек, з якими можуть зіткнутися студенти під час навчання в одному з університетів Польщі

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у принципі, якщо студенти (як резиденти, так і іноземці) шанують букву закону, не порушують внутрішніх правил та не обзаводяться сумнівними знайомими, тоді боятися нічого. Також, щоб зайвий раз не наражати себе на небезпеку, під час вибору місця проживання, варто звертати увагу на благополуччя району (дзільниці). Проте навіть дотримуючись таких простих правил, польських студентів можуть чекати наступні різнотипні небезпеки:

1. Депортація з країни з подальшою забороною відновлення у статусі польського студента або навіть неможливістю перетину кордону з країнами Європейського Союзу. Така ситуація може виникнути при грубому порушенні закону.

2. Виключення з університету. Це допустимо у декількох випадках: одне грубе порушення кодексу ВНЗ та систематичні незначні правопорушення; відсутність оплати за навчальний період; не складена сесія, яку не вдалося виправити за дві допустимі спроби; ненадання своєчасно курсової (бакалаврської, магістерської) роботи.

3. Крадіжка або втрата документів. Це може трапитися з кожним, на території будь-якої держави. У цьому випадку необхідно здійснити ряд дій з відвідуванням посольства та іншими процедурами. Читайте детальніше, що варто зробити у нашій попередній статті: «Втратили або у Вас вкрали паспорт в Європі. Розповідаємо, що робити?».

4. Хвороба, травма, нещасний випадок. Тут головне не впадати у паніку, відразу необхідно дзвонити до страхової компанії, в якій був придбаний поліс медичного страхування та від нещасних випадків, коротко викласти суть справи та слідувати наданим вказівкам. Лише у цьому випадку можна не тільки отримати своєчасну допомогу, а й розраховувати на компенсацію.

5. Позбавлення заробітку під час підробку. Запам'ятайте, якщо є охота поєднувати роботу з навчанням, законодавство Польщі не має нічого проти, як і ВНЗ, але головне — вона повинна бути легальною. Якщо Ви зважилися підробляти без необхідних документів та Вам не виплатили обіцяних коштів, то у разі, якщо про це дізнається університет або відповідні інстанції, втрата з/п буде найменшою з неприємностей.Крім іншого нагадаємо, якщо Ви вступали з нашою компанією та не знаєте, що робити при деяких обставинах, завжди можна звернутися до цілодобової підтримки UP-SUPPORT, де кваліфіковані фахівці підкажуть найбільш правильний вихід з ситуації, що склалася.

Отже, навчання у Польщі перспективне та цікаве, але необережних студентів можуть чекати різні небезпеки. Ознайомившись з запропонованим списком, тепер Ви знаєте, чого потрібно побоюватися та точно не варто робити, перебуваючи на навчанні за кордоном. У всьому іншому, відповідально ставлячись до навчання та придбання практичних навичок, успішна кар'єра в європейській країні не змусить себе чекати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини