ТОП-6 найкращих професій у Республіці Польща. Дивіться найбільш свіжі дані

2096
Facebook Twitter
ТОП-6 найкращих професій у Республіці Польща. Дивіться найбільш свіжі дані

Ця інформація буде корисна для всіх хто планують отримувати кваліфікацію в університетах РП, адже ми висвітлимо ТОП-6 професій, які мають особливий попит на міжнародному ринку праці.

Згідно з останніми даними Євростату — європейське статистичне бюро, рівень безробіття у Польщі становить 3,8%. Це один з кращих результатів у всьому Європейському Союзі, де 7% громадян не працюють. Відповідно, це шанс для багатьох молодих людей, які хочуть знайти добре оплачувану роботу у країні. Але, перш ніж вибрати майбутню спеціальність, варто ознайомитися з переліком кращих професій у Польщі. Ця інформація буде корисна як для резидентів країни, так і для іноземців, які планують отримувати кваліфікацію в університетах РП, адже ми висвітлимо ТОП-6 професій, які мають особливий попит у Польщі та на міжнародному ринку праці.

Список найбільш затребувані професії у Польщі

  • Програміст. Це як і раніше чудове заняття. За даними консалтингової компанії Experis, попит на послуги програмування в останні роки збільшився на 30%. Потрібно витратити багато часу на вивчення програмування, але це окупиться сповна. Під час навчання варто відразу розібратися, яка мова програмування подобається більше за інші та розвинутися в обраному річищі. Найбільш популярними є Java, Python, C, C ++. Заробіток залежить від розміру компанії, місця роботи та, перш за все, від знання технології. Середня зарплата становить 6000 злотих брутто, а у новачків може навіть бути у місяць 3000 злотих.
  • Проджект менеджер. Спеціаліст, котрий керує конкретними проектами у компанії, стає все більш популярною професією. Експерт подібної кваліфікації може працювати у всіх компаніях, які використовують систему організації проекту. Завдання менеджера проекту — створити команду, розклад, задати пріоритетні завдання, управляти бюджетом, вирішити потенційні проблеми та повідомити про виконану роботу. Винагорода залежить від розміру компанії та типу проекту, зазвичай від 4 000 злотих до 16 000 злотих.
  • Key account manager. Завданням такого фахівця є створення та розвиток співпраці з найбільш важливими клієнтами у компанії, створення іміджу та політики продажів. Обов'язки особи, що займає подібну посаду, містять доопрацювання та ведення переговорів з клієнтами, моніторинг ринкових даних та конкуренції. Він тісно співпрацює з відділом маркетингу, серед іншого для рекламних кампаній. Ця позиція дає багато можливостей для працевлаштування, де співробітник рекламує та продає товари як гуртовим, так і індивідуальним клієнтам.

  • Фінансовий контролер. У Польщі попит на цю професію зростає, оскільки з'являються все нові та нові центри бізнес-послуг, які підтримують передові процеси у галузі фінансів, звітності та контролю. Посада фахівця у великих компаніях має управлінський характер, а у невеликих компаніях він є незалежною ланкою. Люди на цій посаді можуть розраховувати на збільшення винагороди у порівнянні з попередніми роками. Середня заробітна плата становить 8800 злотих. Особа, що займає цю посаду, в основному займається наглядом за фінансами компанії, тобто перевіряє фінансову звітність, контролює облікову діяльність, а також перевіряє бюджет
  • Інженер з якості. Основне завдання у цій позиції — забезпечити стандарти якості даного продукту. Інженер займається, зокрема, створенням, впровадженням та контролем дотримання систем, стандартів, методів та методологій, аналізом проблем якості, а також перевіркою скарг клієнтів. Обов'язок людини на цій посаді полягає у підтримці постійного контакту з клієнтами з питань, пов'язаних з якістю. Ця професія дозволяє працювати на будь-якому виробничому підприємстві.
  • Фахівці з іноземних мов. Крім англійської, французької та німецької мов, роботодавці все частіше очікують розмовних навичок східноєвропейськими та скандинавськими мовами. Галузі, в яких працівник повинен продемонструвати, хоча б, проміжний рівень знання іноземних мов, включають консалтинг, IT/телекомунікації, фінанси/податки. Рівень знань іноземних мов впливає на винагороду.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що будь-яку з представлених професій можна отримати у кращих приватних польських ВНЗ. Фахівці перелічених напрямів мають стабільно високий дохід та не відчувають нестачі у пропозиціях від роботодавців Польщі та Європи. Зауважимо, що даний перелік буде актуальний ще як мінімум років 7-10, тому сміливо можна вибирати ці спеціальності та отримувати необхідну кваліфікацію.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини