Топ 5 популярних робіт, які вибирають студенти в Польщі

7840
Facebook Twitter
Топ 5 популярних робіт, які вибирають студенти в Польщі

Вступаючи до польських установ вищої освіти, українці та інші іноземці прагнуть бути «в тренді», й тому теж підшукують собі місце додаткового заробітку, часто, в напрямку репетиторства.

Як показує практика, студенти європейських університетів, починаючи з другого курсу, підшукують підробіток. Метою є як поліпшення матеріального становища, так і набуття практичного досвіду роботи, шанс на отримання розуміння системи взаємодії у різних організаціях та можливість завести нові корисні знайомства.

Студенти університетів Республіки Польща, як і їх колеги з інших європейських країн, намагаються досягти балансу між підробітком та навчанням, приділяючи потрібну кількість часу обом заняттям.

Вступаючи до польських установ вищої освіти, українці та інші іноземці прагнуть бути «в тренді», й тому теж підшукують собі місце додаткового заробітку, часто, в напрямку репетиторства. Існує ще багато популярних робіт, які обирають учні ВНЗ, про що ми поговоримо більш ґрунтовно у цій статті.

Що потрібно для працевлаштування та коли варто влаштовуватися на підробіток?

З висоти багаторічного досвіду фахівці UP-STUDY не рекомендують знаходити підробіток з першого курсу. Перший рік найкраще приділити знайомству з системою навчання, а також, що важливо необхідно зарекомендувати себе як талановитого та перспективного студента з великим потенціалом. Уже з наступних років навчання можна знайти підробіток, який буде відповідати Вашим можливостям та вимогам. Зверніть увагу, що безперешкодно та без додаткових дозволів мають право працювати тільки студенти стаціонарної форми навчання. Інші учні польських освітніх структур повинні спочатку отримати один з двох видів дозвільних документів: Zezwolenie (офіційний дозвіл на роботу для іноземного громадянина) та Oświadczenie (робоче запрошення). Після внесення змін до «Закону про іноземців», студенти мають можливість працювати необмежену кількість годин, головне — щоб від цього не страждала успішність.

Топові вакансії для працевлаштування польських студентів

Звичайно, у кожного студента свої мотиви, які їх підштовхують до працевлаштування під час здобуття вищої освіти. Деякі учні вибирають підробіток, який прямо або опосередковано стосується майбутньої професії, щоб мати можливість отримати максимальну кількість досвіду ще до моменту постійного працевлаштування. Інші шукають варіанти, які б дозволили працювати якомога менше, причому добре заробляти, щоб покрити всі поточні витрати. Треті розглядають варіанти, які б сприяли приємному проведенню дозвілля, наприклад, помічниками організаторів на фестивалях, масових гуляннях, ярмарках та інших громадських подіях. Найпопулярніші підробітки для студентів — це:

1. Помічник бармена. З оплатою від 14 злотих на годину та чайовими, іноді за зміну можна отримати 90-150 злотих.

2. Репетитор. Українці, росіяни, білоруси, студенти з Великобританії вважають за краще підробляти, навчаючи рідної мови поляків. З платою у 10-15 доларів за 1.5-2 години роботи, виходять суми, які дозволяють самостійно платити за навчання та подорожі.

3. Молоді леді віддають перевагу роботі хостес, котра оплачується не дуже високо (13 злотих годину), але дуже перспективна, адже можна познайомитися з цікавими та корисними людьми, а також набути досвіду спілкування з людьми різного характеру, рангу та статусу.

4. Оператори колл-центру. Володіючи польською на високому рівні, можна влаштуватися оператором call-center, особливо добре оплачуються нічні зміни, хоча плата обмовляється індивідуально, відомо, що вона становить не менш ніж 15 злотих на годину.

5. Няня. Милі, добрі та чуйні молоді люди підробляють нянями для малолітніх дітей. Оплата від 13 злотих на годину.

Підсумовуючи, зауважимо, що студенти в Польщі підробляють із задоволенням, причому встигають добре вчитися та виявляти активність в університетських проектах. Графік навчання у більшості ВНЗ складений дуже зручно, тому часу вистачає на навчання, підробіток та активний відпочинок. Постійно розвиваючись, вбираючи нові знання від навчання та досвід від роботи, студенти тим самим інвестують у свою стрімку кар'єру та безхмарне майбутнє.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини