ТОП-5 польських міст для студента. Куди краще поступати?

9385
Facebook Twitter
ТОП-5 польських міст для студента. Куди краще поступати?

Стаття буде пізнавальною для всіх іноземних абітурієнтів, які вибирають слушний вищий навчальний заклад в Республіці Польща через те, що ми розглянемо найбільш пріоритетні міста, які відкривають безліч перспектив.

Обране місто для здобуття вищої освіти є важливою складовою, при побудові блискучої кар'єри та безхмарного майбутнього. Від того, в якому місті знаходиться навчальний заклад залежить те, наскільки диплом буде цінуватися роботодавцями, а також те, як швидко Ви зможете працевлаштуватися, та в яку компанію (локальну або міжнародну). Звичайно, завжди було престижно вчитися в столиці, незалежно від країни. Але, кожна держава має свої особливості розташування, транспортні вузли, логістичні центри, та, в залежності від того, в яких містах вони зосереджені, ті й є більш перспективними. Стаття буде пізнавальною для всіх іноземних абітурієнтів, які вибирають слушний вищий навчальний заклад в Республіці Польща через те, що ми розглянемо найбільш пріоритетні міста, які відкривають безліч перспектив.

Як обирати місто для навчання?

Говорячи про Республіку Польща, варто зауважити, що найбільш перспективними є міста, які знаходяться на заході країни. Це обумовлено тим, що вони знаходяться близько до кордону з іншими європейськими державами, мають хороше транспортне сполучення (сухопутне, морське), є значущими в сфері бізнесу та підприємництва. Розглянемо більш детально п'ять польських міст, та їх особливості, які можуть надати студентам велику кількість можливостей:

1. Вроцлав. Місто на самому Заході, яке є науковим, дослідницьким, підприємницьким та логістичним центром країни. Саме тут зосереджено не менше 40% головних офісів міжнародних компаній, які знаходяться в Польщі. Як наслідок, студенти можуть знайти не тільки хороший підробіток на час навчання, але й швидко працевлаштуватися після отримання диплома.

2. Варшава. Як столиця та велике місто, також може похвалитися зосередженням в ній інвестиційних, наукових, бізнес-центрів, що призводить до динамічного розвитку всіх сфер життєдіяльності — пропорційно.

3. Познань. Гарне культурне місто, з низьким рівнем безробіття. Один з академічних центрів, має в своєму арсеналі установи вищої освіти, в яких можна отримати спеціальності будь-якого профілю, причому, високої якості та за низькою вартістю.

4. Щецин. Утворює один з найбільших портів країни, які знаходяться на Балтійському морі тому, дуже важливий для країни не тільки в освітньому та туристичному плані, але і як зручний морський об'єкт.

5. Лодзь. Крім культури та науки, тут дуже розвинена кіноіндустрія, а також є свій аеропорт. Тисячі студентів та туристів приїжджають на щорічні фестивалі, та культурні заходи.

Рейтингові установи вищої освіти в топових містах

Для іноземних студентів набагато зручніше, дешевше та перспективніше обирати приватні університети. По-перше, вони значно дешевше обходяться, по-друге, зарахування відбувається без додаткових стресів, в порядку черговості подачі документів, по-третє, та найголовніше — завдяки налагодженим контактам між ВНЗ та іноземними роботодавцями, можна швидко влаштується в міжнародну компанію після отримання диплома, або іммігрувати в інші держави, з метою працевлаштування. Розглянемо вищі навчальні заклади, з великими можливостями для студентів:

1. Вроцлавський Університет Бізнесу.

2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві.

3. Вроцлавський Університет Банківської Справи.

4. Університет Банківської Справи у Познані.

5. Західнопоморський Університет у Щецині.

6. Академія Громадських Наук у Кракові.

Підсумовуючи зазначимо, що вибір міста навчання не менш важливий ніж бажана країна та спеціальність. Для того, щоб не помилитися при прийнятті таких складних рішень, краще звернутися до наших кваліфікованих співробітників, які допоможуть підібрати те, що буде підходити індивідуально Вам. У всьому іншому, Польща — була та залишається країною, в якій Ви можете не тільки отримати якісний європейський диплом з помірною платою за навчання, але державою, яка не перешкоджає ні в легальному підробку, ні в придбанні рухомого та нерухомого майна.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини