ТОП-10 професій майбутнього

14999
Facebook Twitter
ТОП-10 професій майбутнього

За ким будуть полювати хедхантери та які професії будуть популярні в найближчому майбутньому, Ви дізнаєтеся далі у цій статті.

З огляду на динамічні зміни у всіх сферах життєдіяльності та надшвидкісні темпи розвитку високих технологій, спеціальності, які існують зараз, відходять на другий план. Уже сьогодні, на міжнародному ринку праці відчувається нестача кваліфікованих працівників в області нано- та IT-технологій, медицині, інженерії, агрономії, управлінні. На думку фахівців, одні з найпопулярніших професій майбутнього будуть пов'язані з космосом та віртуальною реальністю. Також, футурологи переконані, що всупереч існуючим стереотипним думкам про заміну людської праці роботами, все одно у перспективі залишаться професії, пов'язані з діяльністю людини. За ким будуть полювати хедхантери та які професії будуть популярні в найближчому майбутньому, Ви дізнаєтеся далі у цій статті.

Що повинен вміти фахівець майбутнього?

Оскільки розвиток робототехніки неминучий, людина повинна буде вміти конкурувати з автоматизованою робочою силою. Тому, фахівці UP-STUDY рекомендують кваліфікованим кадрам майбутнього кинути всі сили на вдосконалення себе у таких навичках:— володіти здатністю швидко схоплювати нову інформацію, переробляти її та виносити основне;— вміти віддалено працювати;— оцінювати ступінь ризику, бачити виклики та справлятися з ними;— працювати на стику професій або поєднувати кілька, легко освоювати нові спеціальності;— бути мобільним та гнучким;— бути готовим до крос-культурних переміщень, працювати з різними національностями;

— знати кілька мов, основи ділового спілкування, міжкультурної комунікації;— творчо підходити до реалізації своїх обов'язків;— легко засвоювати знання у сфері комп'ютерних технологій.

Популярні професії майбутнього

1. IT-проповідник — людина, що займається просуванням/пропагандою нових IT-продуктів для різних груп людей, у тому числі й скептично до цього налаштованих.

2. Сіті-фермер — фахівець з розробки бізнес-проектів, обслуговування, облаштування агропромислового господарства у великих містах та на дахах будівель. Дана ферма являє собою автономну/екологічну конструкцію, пристосовану до розведення тварин та вирощування різних культур.

3. Менеджер космотуризму — кваліфікований співробітник, що володіє знаннями у космічній галузі. Також, він розробляє індивідуальні космічні тури та проводить консультації з потенційними клієнтами.

4. Архітектор віртуальної реальності (VS) — вдосконалений гейм-дизайнер, завдяки інформаційним системам перетворює реальний простір у віртуальні світи для навчання, відпочинку, роботи.

5. Цифровий лінгвіст — фахівець, який займається створенням лінгвістичних програм та інтерфейсу для комунікації людини та комп'ютера.

6. Біоінженер — професіонал в області медицини та біології, який вивчає властивості матерій/організму для розробки нових продуктів/методів, що дозволяють вирішити різні медичні проблеми.

7. Віртуальний адвокат — віддалений фахівець з вирішення питань, пов'язаних із законодавством, та юридичною підтримкою через Мережу.

8. Корпоративний антрополог — спостерігач у компаніях/підприємствах, що стежить за процесом роботи співробітників, аналізує їх внутрішній стан та його вплив на працездатність. Також, він вчить працівників керувати емоціями в умовах змін.

9. Інженер з утилізації — екоурбаніст, який використовує інноваційні технології для грамотного перероблення виробничих, міських відходів.

10. Тьютор — педагог, який створює індивідуальні освітні програми та супроводжує учня/студента у процесі персоналізованого навчання.

Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що кваліфіковані працівники майбутнього — це професіонали, які володіють кількома спеціальностями, котрі вміють працювати зі штучним інтелектом, в умовах виклику та невизначеності. На даний момент, розглянуті професії межують з фантастикою, але вже через 10-20 років вони стануть реальні та популярні. Більшості з цих спеціальностей можна вже на даний час навчитися в одному з кращих університетів Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини