Лінгвістичні спеціальності. Який польський університет вибрати?

27185
Facebook Twitter
Лінгвістичні спеціальності. Який польський університет вибрати?

Стаття корисна для всіх студентів, які бажають отримати якісний європейський диплом в польських ВНЗ у напрямку лінгвістики, оскільки, ми розглянемо найперспективніші освітні установи, для досягнення такої мети.

Вибір професії — завжди відповідальна та важлива справа, адже не з кожної спеціальності легко перепрофілюватися. Що стосується напрямку лінгвістики, то, можна сміливо заявити, що це важлива та затребувана спеціальність, причому, реалізувати себе у такому напрямку, реально у багатьох сферах діяльності. Щоб стати перекладачем, можна вчитися як на іноземній філології, так і на прикладній лінгвістиці, але різниця між цими спеціальностями колосальна. Вибираючи будь-яку лінгвістичну спеціальність, студенти заглиблюються у вивчення відразу двох мов. При цьому, велика частина часу присвячується вивченню перекладів, мовознавству та самому розумінню та вдосконаленню мови. У той же час, на філології, учням більше викладають культуру мови, літературознавство. Стаття корисна для всіх студентів, які бажають отримати якісний європейський диплом в польських ВНЗ у напрямку лінгвістики, оскільки, ми розглянемо найперспективніші освітні установи, для досягнення такої мети.

Кращі вищі навчальні заклади Польщі для навчання на лінгвіста

У Республіці Польща можна знайти як профільні лінгвістичні вищі навчальні заклади, так і ті, які виділяють окремий факультет або спеціальність зазначеної спрямованості. Розглянемо найперспективніші з них та рівень плати за рік навчання:

1. Університет імені Марії Склодовської-Кюрі. Для вступу на прикладну лінгвістику потрібно мати високий бал атестата з тих мов, які є бажання продовжити вивчати. Вартість року навчання для іноземців складе 2000 євро.

2. Ягеллонський Університет. Для кандидатів проводить співбесіду, в разі зарахування, плата становить €2000. Ті абітурієнти, які мають підстави вступати на рівних з поляками, повинні готуватися до загального тестування, яке проходить в травні кожного року, стосуватиметься локальної мови та двох іноземних.

3. Варшавський Університет. Для вступу на даний факультет потрібно пройти усний іспит з іноземних та польської мов.

4. Університет імені Адама Міцкевича в Познані. Тут дуже великий вибір спеціальностей лінгвістичного напряму. З оплатою в €2500 в рік навчання, вступ відбувається на підставі конкурсу атестатів зрілості.

Особливості напряму «лінгвістика» та перспективи, після закінчення ВНЗ

Напрямок сам по собі є перспективним, оскільки, людина, яка знає декілька мов, здатна повністю передати зміст тексту або синхронізувати розмову — завжди знайде собі гідне місце роботи. В основному, студенти польських ВНЗ вибирають напрямки глоттодидактики, яка дозволяє викладати іноземні мови в школах різного типу, та транслаторики, яка концентрується на перекладознавстві. Рідше, вибирають прикладну лінгвістику, яку, до речі, можна вивчити в Академії Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві, з оплатою в 1450 євро на магістратурі з польською мовою викладання, та 2500 євро — англійською. Не можна сказати, що у всіх польських установах вищої освіти викладають однакові спеціальності для лінгвістів. Одні ВНЗ роблять акцент на комунікації та медіа, а інші, на культурології та міжкультурних взаєминах.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що лінгвістика, всупереч поширеній думці, не є нудним напрямком. Все залежить від того, як її викладають, та, потрібно особливо підкреслити, що в кожному з перерахованих ВНЗ, роблять це на високому рівні, підшукуючи підхід до кожного студента. Якщо ж кандидат відчуває, що не зможе подужати стільки мов одночасно та боїться не реалізувати свій потенціал, тоді краще вибрати бізнес-спеціальності, які завжди мають попит та мають високий рейтинг затребуваності та популярності.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини