Лінгвістичні спеціальності. Який польський університет вибрати?

25156
Facebook Twitter
Лінгвістичні спеціальності. Який польський університет вибрати?

Стаття корисна для всіх студентів, які бажають отримати якісний європейський диплом в польських ВНЗ у напрямку лінгвістики, оскільки, ми розглянемо найперспективніші освітні установи, для досягнення такої мети.

Вибір професії — завжди відповідальна та важлива справа, адже не з кожної спеціальності легко перепрофілюватися. Що стосується напрямку лінгвістики, то, можна сміливо заявити, що це важлива та затребувана спеціальність, причому, реалізувати себе у такому напрямку, реально у багатьох сферах діяльності. Щоб стати перекладачем, можна вчитися як на іноземній філології, так і на прикладній лінгвістиці, але різниця між цими спеціальностями колосальна. Вибираючи будь-яку лінгвістичну спеціальність, студенти заглиблюються у вивчення відразу двох мов. При цьому, велика частина часу присвячується вивченню перекладів, мовознавству та самому розумінню та вдосконаленню мови. У той же час, на філології, учням більше викладають культуру мови, літературознавство. Стаття корисна для всіх студентів, які бажають отримати якісний європейський диплом в польських ВНЗ у напрямку лінгвістики, оскільки, ми розглянемо найперспективніші освітні установи, для досягнення такої мети.

Кращі вищі навчальні заклади Польщі для навчання на лінгвіста

У Республіці Польща можна знайти як профільні лінгвістичні вищі навчальні заклади, так і ті, які виділяють окремий факультет або спеціальність зазначеної спрямованості. Розглянемо найперспективніші з них та рівень плати за рік навчання:

1. Університет імені Марії Склодовської-Кюрі. Для вступу на прикладну лінгвістику потрібно мати високий бал атестата з тих мов, які є бажання продовжити вивчати. Вартість року навчання для іноземців складе 2000 євро.

2. Ягеллонський Університет. Для кандидатів проводить співбесіду, в разі зарахування, плата становить €2000. Ті абітурієнти, які мають підстави вступати на рівних з поляками, повинні готуватися до загального тестування, яке проходить в травні кожного року, стосуватиметься локальної мови та двох іноземних.

3. Варшавський Університет. Для вступу на даний факультет потрібно пройти усний іспит з іноземних та польської мов.

4. Університет імені Адама Міцкевича в Познані. Тут дуже великий вибір спеціальностей лінгвістичного напряму. З оплатою в €2500 в рік навчання, вступ відбувається на підставі конкурсу атестатів зрілості.

Особливості напряму «лінгвістика» та перспективи, після закінчення ВНЗ

Напрямок сам по собі є перспективним, оскільки, людина, яка знає декілька мов, здатна повністю передати зміст тексту або синхронізувати розмову — завжди знайде собі гідне місце роботи. В основному, студенти польських ВНЗ вибирають напрямки глоттодидактики, яка дозволяє викладати іноземні мови в школах різного типу, та транслаторики, яка концентрується на перекладознавстві. Рідше, вибирають прикладну лінгвістику, яку, до речі, можна вивчити в Академії Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві, з оплатою в 1450 євро на магістратурі з польською мовою викладання, та 2500 євро — англійською. Не можна сказати, що у всіх польських установах вищої освіти викладають однакові спеціальності для лінгвістів. Одні ВНЗ роблять акцент на комунікації та медіа, а інші, на культурології та міжкультурних взаєминах.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що лінгвістика, всупереч поширеній думці, не є нудним напрямком. Все залежить від того, як її викладають, та, потрібно особливо підкреслити, що в кожному з перерахованих ВНЗ, роблять це на високому рівні, підшукуючи підхід до кожного студента. Якщо ж кандидат відчуває, що не зможе подужати стільки мов одночасно та боїться не реалізувати свій потенціал, тоді краще вибрати бізнес-спеціальності, які завжди мають попит та мають високий рейтинг затребуваності та популярності.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини