Жінка в ІТ-індустрії. Де отримувати спеціальність напрямки IT?

2710
Facebook Twitter
Жінка в ІТ-індустрії. Де отримувати спеціальність напрямки IT?

Всього п'ять років тому, участь жінок у рекрутингу, пов'язаному з ІТ, була незначною. Сьогодні леді складають 20% всіх кандидатів, половина з яких — програмісти.

Всього п'ять років тому, участь жінок у рекрутингу, пов'язаному з ІТ, була незначною. Сьогодні леді складають 20% всіх кандидатів, половина з яких — програмісти. Крім того, можна побачити зростання інтересу жінок до найбільш затребуваним у галузі мов програмування, які, згідно з дослідженнями, ІТ-фахівці з молодих вікових груп знають краще, ніж їх однолітки.


У 2017 році тільки 10% жінок обіймали посади програмістів. Сьогодні, за оцінками експертів, ця цифра досягає 20% та постійно зростає. Крім того, як можна прочитати у звіті Hackerrank «Звіт 2019 Women in Tech Report», майже 60% програмістів у віці 21 року та молодше використовують одну з найпривабливіших мов програмування на ринку, а саме Java, краще, ніж їхні колеги.

Пані з Java та тестування

Програмісти — це не тільки фахівці з Java. Великий інтерес спрямований на JavaScript та Python. Переважну більшість жінок можна знайти на позиціях, пов'язаних з тестуванням програмного забезпечення. Крім того, в останні роки експерти спостерігали значне збільшення числа заяв жінок на технологічні посади та ті, які пов'язані з управлінням ІТ (наприклад, Agile Coach, Scrum Master).

Зростаючий інтерес жінок до IT-індустрії підкреслюють експерти з ринку навчання. Дані показують, що кожна п'ята людина, яка звертається в IT-сферу, є представником прекрасної статі.

Яка ситуація зі студентами, котрі отримують професію у напрямку інформаційних технологій?

Збільшення числа жінок у сфері ІТ є результатом зростаючого усвідомлення привабливості цієї професії. Хоча число студентів, які вивчають інформаційні технології у польських ВНЗ, зростає, вони як і раніше становлять лише 14,6% тих, що вивчають IT.

Попри пропаганду курсів, які обіцяють зробити з людини, котра ніколи не стикається зі сферою ІТ затребуваного фахівця всього за 2-3 місяці, повноцінна освіта є важливим елементом. В ІТ-індустрії можна займатися не тільки прямими завданнями. Цікаві висновки з цього питання дає звіт «Сильні жінки в ІТ-2019», підготовлений Come Creations Group.

Дослідження було присвячене жінкам, що займають керівні посади у цій галузі. Виходить, що у корпораціях переважають жінки з економічною освітою (40%), ІТ (26%) та гуманітарні науки (22%).

Говорячи про те, де краще отримувати профільну освіту, фахівці UP-STUDY рекомендують розглянути такі обрані ВНЗ:

Підсумовуючи, варто підкреслити, що ІТ-індустрія ставить перед жінками все цікавіші завдання. Нещодавно у мережі з'явилося оголошення, що інформує про набір співробітників на посади до Центрального антикорупційного бюро.

CBA шукає програмістів, менеджерів проєктів, системних та мережевих адміністраторів, фахівців з кібербезпеки, комп'ютерних експертів та людей, які займаються підтримкою ІТ. Що важливо, у вакансіях вказані компетенції, якими повинен володіти потенційний співробітник, а стать не має значення. Якщо Ви хочете працювати у Центробанку або іншому відомстві, компанії, корпорації, того, що Ви хороший фахівець — досить, це гарантує стабільну зайнятість та хороший дохід.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини