Типи занять в університеті. Чим вони відрізняються у ВНЗ Польщі та на що розраховані?

9242
Facebook Twitter
Типи занять в університеті. Чим вони відрізняються у ВНЗ Польщі та на що розраховані?

Студентський алфавіт сповнений цікавих та розумних імен, але найбільш важливими є назви класів. Що стоїть за академічними термінами? Ось чого очікувати від різних типів класів в університетах Польщі!

Заняття у будь-якому з університетів Польщі значною мірою відрізняються від уроків у середній школі. Уроки залишилися у минулому, та поки студент займається придбанням кваліфікації у ВНЗ, він зустрінеться з безпрецедентними назвами класів. Як вони відбуваються та який їхній курс? Дізнаймося зі статті.


Дослідження мають певний словниковий запас, який використовується або між студентами, або у всій академічній спільноті. Студентський алфавіт сповнений цікавих та розумних імен, але найбільш важливими є назви класів. Що стоїть за академічними термінами? Ось чого очікувати від різних типів класів в університетах Польщі!

Як проходять лекції в установах освіти РП?

Лекції — поширена форма навчання. Є багато історій про те, що студентам не потрібно ходити на них або деякі можуть заснути на занятті. У легендах є частка правди. Теоретично відвідування лекцій не обов'язково, хоча викладачі можуть підвищити рейтинг студента, який відвідує пари, тому варто витратити на них час. Спати не слід, тому що це неповага до вченого, який проводить заняття.

Ця форма занять вимагає від учнів мінімальної взаємодії з учителем. Лектор буде говорити про предмет протягом всієї лекції, зазвичай з використанням мультимедійної презентації. Це не означає, що дозволено абстрагуватися від неї — запис та фокусування є основою, інакше присутність не має сенсу.

Лектор може попросити присутніх учнів почати обговорення, тому краще стежити за матеріалом. Тим більше що лекції закінчуються усним або письмовим іспитом.

Лабораторії (Laboratoria): особливості та специфіка проведення

Теоретичні знання — це одне, але багато студентів цінують практичні навички. Для цього створені лабораторії. Під час таких занять можуть досліджуватися, як конкретні формули, так і кейси, все залежить від області та предмета класів, до яких вони належать.

Лабораторії є в основному практичними заняттями. Вони можуть проходити у комп'ютерних залах. Керівники можуть запитувати про невеликі проєкти або читання, які студенти повинні перетворити у наступні заняття. Потрібно відточувати майстерність та не відставати від колег. Присутність — обов'язкова.

Завершення лабораторій відбувається на основі оцінок, отриманих протягом семестру. Студенти готують незначні завдання та великий проєкт, який слід закінчити перед початком сесії.

Konwersatoria. Що це означає для польських студентів?

«Консерваторії» — семінари, які стосуються головним чином взаємодії між дослідником та студентами. У цьому класі, в основному, відбувається конструктивний діалог на конкретну тему. Як і у лабораторіях, часто задається домашнє завдання та пропонуються тексти для читання. Саме за їх предметом будуть проходити обговорення у класі. На додаток до розмов під час занять може з'являтися колоквіум, тобто університетський тест та перевірка знань, отриманих на даний момент.

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що відвідування семінарів обов'язкове та є однією з підстав для просування навчанням. На додаток, будуть взяті до уваги оцінки, отримані протягом семестру за домашні роботи та діяльність. Цього не станеться без остаточного проєкту або великого колоквіуму.

Підсумовуючи, зауважимо, що під час навчання у будь-якому з польських ВНЗ передбачені й інші заняття. Наприклад, є класи, що нагадують лекції або фізкультуру. Фізичне виховання в університеті має багато антифанов, але на першому рівні навчання можна перейти до EF в одній зі спортивних дисциплін, вибраних на початку семестру. Підкреслимо, що, те чим студенти будуть займатися у класі, завжди буде залежати від викладачів. Кожен урок — це головоломка, але завдяки знанню загальних правил, в яких повинні чинити вчені, можна розуміти, що чекає після початку досліджень.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини