Як писати електронні листи лекторам?

7674
Facebook Twitter
Як писати електронні листи лекторам?

Який спосіб зв'язку з лекторами буде найбільш доречним? Яким чином можна звертатися до викладачів та поводитися під час лекцій? Ці питання ми обговоримо у статті.

Школа є нейтральним часом для багатьох людей, коли справа доходить до контактів з учителями. Іноді навіть не потрібно розмовляти з ними, щоб вивчити предмет, та підтримувати контакти, крім як під час уроків. В установі вищої освіти все інше, тому що для студентів починається час, коли потрібно підтримувати зв'язок з викладачами, науковими керівниками, представниками деканату та інших органів. Зазвичай це стосується питань, пов'язаних з предметом, а також особистих проблем з навчанням. Який спосіб зв'язку з лекторами буде найбільш доречним? Яким чином можна звертатися до викладачів та поводитися під час лекцій? Ці питання ми обговоримо у статті, тому вона стане у пригоді всім студентам польських університетів, особливо перших років навчання.

Як простіше зв'язатися з лекторами з питань предмета або особистої успішності?

Досвід бувалих студентів університетів Республіки Польща, говорить про те, що зручніше було б підтримувати зв'язок з будь-яким з академічних вчителів за допомогою електронної пошти. Це швидкий та зручний спосіб комунікації. Лектори дають адресу ще на першому курсі, щоб студентам було легше зв'язатися з ними. Проблема полягає у тому, що багато студентів спочатку не знають, як правильно підготувати повідомлення, щоб не образити одержувача.

Як скласти електронне повідомлення для зв'язку з конкретним викладачем? Спочатку слід звернутися до нього «Доброго ранку/дня/вечора» або універсальне «Здрастуйте». Також доречним буде «пан» або «пані». Потім обов'язково додати академічний ступінь лектора, наприклад, «пані (пані) доктор наук».

Далі слід скласти текст послання, в якому потрібно зосередитися на основній проблемі. Він повинен бути коротким, лаконічним та за темою. Перш за все, одержувач повинен зрозуміти повідомлення без будь-яких уточнень деталей. Тому, якщо передбачається 1 питання, 2-3 речення буде досить.

Наприкінці листа слід подбати про те, щоб заручитися підтримкою зараз та у майбутньому. Доречно попрощатися шанобливо, респектабельно, тому що Ви ведете листування з людиною науки, тому деякі обмеження повинні бути дотримані. Під цим потрібно докласти підпис.

Уміння написання електронних листів для викладачів з будь-яким освітньо-кваліфікаційним ступенем знадобитися практично всім студентам університетів, оскільки тільки грамотна взаємодія з академічними вчителями дозволить максимально глибоко вивчити предмет та спеціальність у цілому. Що вже говорити про етап написання дипломної роботи, де обмін змінами, редакційними матеріалами, повними главами та іншими елементами відбувається через електронну пошту. Не варто забувати дотримуватися зазначених правил, тому що викладачі польських ВНЗ звертають уваги те, як кожен студент відноситься до них. До слова, це може частково вплинути на манеру прийняття іспитів. До речі, дуже зручно, коли студенти вказують конкретну тему повідомлення, щоб одержувач його не пропустив.

Специфіка звернення до викладачів і особливості поведінки під час лекцій

Лекторів та інших викладачів, які проводять заняття, потрібно знати на ім'я та по батькові. Також, звертаючись в аудиторії або у стінах ВНЗ з питанням, потрібно вказувати ступінь: до магістрів та аспірантів досить говорити пан/пані, але у разі доктора наук, абіллітованих докторів та професорів — обов'язково озвучувати кваліфікацію. За весь навчальний період студент не стикається і з половиною викладацького складу, тому з тими, хто не проводить заняття на курсі, досить вітатися при зустрічі.

Отже, що стосується поведінки в аудиторії, потрібно дотримуватися простих правил пристойності: не говорити телефоном, не вести переговори з колегами паралельно з лектором, не обідати під час заняття. Щоб заручитися підтримкою лектора, фахівці UP-STUDY рекомендують брати участь у дебатах, ставити цікаві питання, які покажуть залученість та орієнтуватися у матеріалі.

Якщо підсумувати запропоновані поради, так виглядає образ ідеального студента очима викладача, а саме: особистість, яка вміє грамотно складати листи, зацікавлена в освоєнні запропонованого матеріалу, при необхідності, знає та вміє шанобливо звернутися з гідним питанням.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини