Тимчасова робота у Польщі — переваги та недоліки

1775
Facebook Twitter
Тимчасова робота у Польщі — переваги та недоліки

Що характеризує тимчасову зайнятість? Які її плюси та мінуси для студентів польських університетів? Обговоримо ці питання у статті.

Щодо тимчасової роботи існують різні думки. З одного боку, це можливість отримати професійний досвід або відновити бюджет у вихідні дні або на канікулах, з іншого, немає таких сприятливих умов, як трудовий договір. Що характеризує тимчасову зайнятість? Які її плюси та мінуси для студентів польських університетів? Обговоримо ці питання у статті.

Тимчасова робота — її основні характеристики у Польщі

Як випливає з назви, це робота, яка не передбачає постійної трудової діяльності. Закон про зайнятість тимчасових працівників, зі змінами, внесеними у 2017 році, свідчить, що максимальна тривалість роботи тимчасового співробітника становить 18 місяців протягом 36 місяців або 36 місяців безперервно, коли тимчасовий працівник замінює відсутнього постійного кадра (наприклад, особа, яка перебуває у відпустці з догляду за дитиною). Агентства з тимчасового працевлаштування співпрацюють з різними підприємствами, для яких вони при необхідності набирають співробітників.

Працівник, який користується послугами агентства з працевлаштування, не несе витрат. Всі збори несе роботодавець, який вибирає тимчасового працівника. Завдяки цьому він може позбавити себе кадрових задач та поповнити склад команди у період посиленої роботи у сезоні.

Переваги тимчасової роботи для студентів польських університетів

Тимчасовий працівник має свободу вибору робочого місця. Такий тип зайнятості може бути хорошим варіантом для тих, хто перебуває на старті/межі кар'єри. Агентства з працевлаштування цінують однаково випускників ВНЗ та шкіл. Роботодавці, наймаючи людини без досвіду, не ризикують сильно, та якщо такий новачок виявиться талановитим, ефективним та самовідданим працівником, то вони можуть найняти його на постійній основі. Таким чином, тимчасова робота ідеально підходить для молодих людей, які хочуть проявити себе та отримати перші професійні навички.

Непостійна зайнятість на час канікул

Агентства з тимчасового працевлаштування мають клієнтів серед найбільших роботодавців на ринку, тому є шанс знайти цікаву пропозицію. Компанія, секретар якої знаходиться у відпустці, відкрито прийме тимчасового співробітника, що виконає його обов'язки. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що пропозиції про роботу з-за кордону також можна знайти на сайтах агентів з працевлаштування.

Для учнів польських ВНЗ робочий час не обов'язково є зручним рішенням, та поєднання роботи та навчання може бути важким. Студенти, усвідомлюючи той факт, що отримувати професійний досвід варто якомога раніше, часто влаштовуються на тимчасову роботу під час канікул. Влітку попит на співробітників у сфері послуг та туризму збільшується, та цей факт можна використовувати при плануванні тимчасової роботи.

Тимчасовий трудовий договір — відпустка, права працівника, легальна зайнятість

Посередницькі установи можуть підписувати щотижневі трудові договори, які мають юридичну силу та є законними. З людиною, яка прийнята протягом короткого періоду часу, не можна поводитися менш сприятливо з точки зору умов праці. У тимчасовій роботі є такі привілеї, як право на відпустку (для більш тривалих контрактів) та відпустку через хворобу, або додатковий період, який враховується при виході на пенсію.

Підсумовуючи, зауважимо, що тимчасова робота має як переваги, так і недоліки. До останніх можна віднести невизначеність. Більшість співробітників пов'язують надії на стабільність та оплачуваність роботи. З одного боку тимчасова зайнятість, привертає гнучкістю, різноманітними можливостями та цікавими перспективами. Однак це може не підійти людям, які шукають постійний та безпечний притулок у невизначених водах ринку праці. Одне можна сказати напевно — це ідеальний варіант для молодих людей без досвіду та тих, хто шукає швидкий заробіток.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини