Як заробити на канікулах паралельно відпочинку?

1604
Facebook Twitter
Як заробити на канікулах паралельно відпочинку?

Велика частина сезонної роботи може бути виконана без досвіду. Якщо студент не знає, як заробити під час відпустки від науки, варто скористатися таким керівництвом.

На даний час велика частина школярів та студентів Республіки Польща, втім, як і інших держав світу, вирішують працювати на канікулах. Це дозволяє відновити бюджет, отримати професійний досвід та заповнити прогалини у резюме. Також, це шанс показати потенційному керівникові, що Ви спритні, відкриті та готові вчитися, тим самим розширивши мережу контактів, або підготувавши плацдарм для майбутнього перспективного довгострокового працевлаштування. Зважаючи на це, варто знайти роботу на літні канікули. Велика частина сезонної роботи може бути виконана без досвіду. Якщо студент не знає, як заробити під час відпустки від науки, варто скористатися таким керівництвом.

Випадкова робота на канікулах для польських студентів

При пошуку роботи на канікулах варто відповісти на питання, що конкретному здобувачеві подобається робити. Велика кількість студентів підшукує варіанти в області гастрономії. Влітку попит на барменів, бариста або офіціантів збільшується. У більшості ресторанів відкриті сади, для яких потрібне додаткове обслуговування. Робота у пабах зазвичай пов'язана зі змінною зайнятістю. Заробіток у кафе, бістро, барах, пабах дуже різний, але об'єднує їх те, що можна розраховувати на чайові, крім погодинної оплати, яка у Польщі становить від 14.7 злотих на годину. Крім того, тимчасові працівники можуть отримати слушні поради, або завести корисні знайомства, які стануть у пригоді у майбутньому при побудові кар'єри.

Догляд за дітьми може бути ще однією ідеєю.

Однак варто пам'ятати, що це часто пов'язано з раннім підйомом, що складно для деяких молодих людей. Бути нянею — хороша ідея для студентів педагогічних факультетів, які можуть отримати перший професійний досвід.

Багато компаній наймають на оплачуване стажування на період літнього відпочинку. До речі, студенти, які вступали з центром польської освіти UP-STUDY в один обраних університетів-партнерів, можуть розраховувати на пропозиції про стажування від ВНЗ, оскільки більшість з них мають контракти з локальним або міжнародним бізнесом. Також студенти можуть самостійно відправити заявку до компанії мрії з проханням про допуск до стажування.

Які ще варіанти доступні учням ВНЗ Польщі як роботи на літо?

Для тимчасової зайнятості підійде колл-центр. У таких місцях плинність кадрів зазвичай досить висока, тому шанси знайти роботу збільшуються. Завдяки цій роботі можна навчитися мистецтва ведення переговорів та попрактикуватися у подоланні неприємних та стресових ситуацій, які можуть вплинути на розвиток професійної кар'єри.

Для молодих людей, у яких є так зване світлове перо, написання статей стане ідеальним заняттям. Копірайтер робота, як правило, віддалена. Крім того, можна вирішувати, скільки часу приділяти праці та на які теми писати. Наступний варіант — репетиторство. Якщо є математичні або мовні навички, обов'язково знайдеться учень, у якого є необхідність підтягнути знання або почати навчання з нуля. Врахуйте, цей терен обіцяє хороший заробіток.

Деякі молоді люди поєднують навчання з таким типом роботи, причому протягом усього навчального періоду, що допомагає самостійно оплачувати освіту у РП.

Підбиваючи підсумки, зауважимо, що деякі студенти вирішують поїхати за кордон. Це може стати відмінним способом навчитися мови та отримати цікаві враження. У цьому випадку варто скористатися послугами агентства з працевлаштування, завдяки якому можна бути впевненими, що все зроблено згідно з законодавством. Завжди варто ретельно та розумно вибирати пропозиції, щоб не стати жертвою шахрайства.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини