Безкоштовне навчання в польському технікумі обійдеться українцям в чималу копійочку

9640
Facebook Twitter
Безкоштовне навчання в польському технікумі обійдеться українцям в чималу копійочку

Чому для отримання європейського сертифікату про середню освіту вибирають коледжі Польщі? Та тому, що це найкоротша дорога до навчання в европейських країнах.

Чому для отримання європейського сертифікату про середню освіту вибирають коледжі Польщі? Та тому, що це найкоротша дорога до навчання в европейських країнах.

Що вибирають школярі після базової освіти

Більш того, слід звернути увагу на те, що громадяни України можуть вчитися безкоштовно в середніх загальноосвітніх закладах нарівні з польськими громадянами, якщо їм менше 18 років або до закінчення навчання в технікумі. При зарахуванні важливо мати базове володіння польською мовою на рівні А1. Середній бал табеля не нижче 7 балів. Поступаючи в коледж, Вам не потрібно готуватися до вступних іспитів і тестування. Головне — це бажання вчитися. По закінченню, випускникам видається атестат, далі випускник здає матуру (аналог українського ЗНО) та професійний іспит і отримує європейський диплом по обраному напрямку. Після отримання атестата європейського зразка у вас відкривається широке коло можливостей для вступу в усі європейські вищі заклади без допоміжних витрат часу і грошей.

Ліцей або технікум. В чому різниця?

• Ліцей — це загальноосвітній навчальний заклад, навчання в якому проходить три роки. Учні мають можливість вибрати одну з профільних спеціалізацій, які будуть потрібні при вступі до польські вищі навчальні заклади. Школяр може зробити упор на гуманітарні науки і займатися іноземними мовами, історією і суспільствознавство поглиблено. Для тих, кого цікавить сфера економіки, менеджменту, маркетингу і т.д. вибирають математику. Для учнів, які хочуть реалізувати себе в напрямку логістики, туристичному бізнесі, політології вибирають гуманітарні науки. Ті, хто планує вступати в технічні університети вибирають точні науки.• Технікум — це середній професійний навчальний заклад, навчання в якому триває 4 роки, після закінчення, учневі видається диплом зрілості. Перевагою є те, що студент отримує не тільки диплом про закінчення середньої освіти, а й має професійну підготовку. У технікумі можна навчитися багатьом привабливим спеціальностям, які дозволяють випускникам отримати професії, що користуються попитом на ринку праці. Учні технікуму здобувають професію і готові до вступу до ВНЗ.

Вартість навчання в коледжі або ліцеї Польщі

Незважаючи на те, що Ви не платите за навчання в коледжі, протягом всього періоду навчання доведеться вносити плату за деякі послуги та необхідні для навчання ресурси:

  • так за медичне страхування в NFZ — від $150-$200;
  • за страховку від непередбачених випадків PZU — $200;— придбати підручники і канцелярське приладдя — від $100 до $200;
  • за проживання та харчування в гуртожитку — $150-$200 в місяць;

У сумі за рік навчання на витрати піде приблизно $1700-$2200. В результаті безкоштовне навчання обійдеться в чималу копієчку. Отже, ми можемо зробити висновок, що технікуми та ліцеї Польщі для українців — це не вигідно. Вигідно довчитися в Україні і відразу вступати в польський ВНЗ. Навчання у ВНЗ Польщі триває 3 роки і обійдеться від 3000 євро за кожен навчальний рік (навчання, проживання та харчування).

Чи отримувати середню освіту в Польщі?

Незважаючи на те, що перспектива вступити в коледжі Польщі виглядає звабливо — вчитися доведеться 4 роки, а переплата виявляється значною. Тому, українцям рекомендують довчатися в технікумах і школах в Україні (2-3 роки), а в Польщу вступати вже в університети. Як перспективу, розгляньте варіанти наступних університетів: Академія Суспільних Наук (Варшава), Вроцлавський Університет Менеджменту, Університет Бізнесу та Управління (Люблін).Саме час почати думати про вступ за програмою UP-STUDY "Навчання в Польщі". Щорічно, центр проводить набір на навчання в коледжах з 1.03 на безкоштовній основі. Перед подачею документів, майбутнім студентам важливо отримати правильну профорієнтаційну консультацію і сформувати власний вибір спеціальності. Ви отримаєте інформаційну допомогу в підготовці пакету документів для перетину кордону в період дії безвізового режиму. Студенти і батьки будуть забезпечені прямим зв'язком з куратором UP-SUPPORT.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини