Правила користування страховкою під час навчання та подорожей в Європі

6163
Facebook Twitter
Правила користування страховкою під час навчання та подорожей в Європі

Стаття корисна для всіх громадян, які направляються за кордон та мають чинний страховий поліс, бо ми розповімо правила користування ним.

Збираючись в іншу країну, ніхто не планує потрапити в госпіталь, всі бажають приємно провести час в подорожі, якщо це туристична поїздка, або спокійно осягати ази професії, якщо поїздка організована з метою здобуття вищої освіти. Але, трапляється всяке, ніхто не застрахований від наслідків акліматизації, травм з вини другої сторони, або елементарної застуди. Через те, що медичні послуги в Європі є дорогими, звичайно, при виникненні потреби звернення до лікарні, потрібно мати поліс медичного страхування. Хоча, навіть те, що українські громадяни, виїжджаючи в європейські країни мають чинну страховку, не оберігає їх від витрат, адже більшість не вміє нею користуватися. Стаття корисна для всіх громадян, які направляються за кордон та мають чинний страховий поліс, бо ми розповімо правила користування ним.

Загальні відомості про страховий поліс

В принципі, оформлення страховки для поїздки за кордон відбувається на добровільних засадах, але, як для довгострокової візи категорії D, так і для виїзду за умовами безвізового режиму — потрібно мати відповідний поліс. Замовляючи туристичну поїздку в оператора, Вам пропонується стандартний набір послуг зі страхування, що передбачає компенсацію витрат на лікування, але ніяк не матеріального збитку. Оформляючи поліс самостійно, Ви можете підключити додаткові страхові випадки та розширити діапазон покриття. Запам'ятайте, коли Ви перебуваєте в іншій країні, поліс медичного страхування повинен знаходитись з Вами всюди, бо перше, що потрібно зробити при виникненні неприємності, зателефонувати в страхову компанію, повідомити номер договору та деталі ситуації, а далі, слідувати вказівкам оператора.

Медичний поліс для студентів, які навчаються в Європі

Якщо студент їде на тривале навчання в країну ЄС, наприклад, в Республіку Польща, для отримання візи потрібна страховка із зоною покриття по всій Європі та сумою — від 30 тисяч євро. Такий поліс дозволить відчувати себе в безпеці не тільки на території країни навчання, але, під час європейських вікендів та інших туристичних поїздок. Щоб скористатися ним в будь-якій країні ЄС, потрібно буде звернутися в ту приватну клініку, з якою у Вашої компанії підписаний договір, в конкретній країні. Насамперед, Ви телефонуєте в страхову, далі відправляєтеся в клініку, та отримуєте повний спектр необхідних послуг. Якщо Ваша проблема зі здоров'ям потрапляє під перелік страхових випадків — оплата лягає на компанію, яка сплачує Ваш рахунок, по закінченню лікування. У зворотному випадку, оплачувати доведеться особисто. Коли поліс придбаний в приватній польській компанії, ситуація аналогічна. Маючи посвідку на проживання, доцільніше придбати національну польську страховку.

Як скористатися страховим полісом, подорожуючи Європою?

Фактично, ситуація аналогічна схемі дій зі студентською страховкою. Правила такі:— подзвонити в компанію (номера сигнальних центрів знайдете на зворотній стороні картки), дзвінок оплатить компанія;— повідомити ПІБ, номер поліса, термін його дії;— повідомити локацію (знаючи англійську, можна набрати номер найближчої країни представника, якщо не знаєте, телефонуйте в українське представництво);— детально описати ситуацію, та повідомити, яка Вам потрібна допомога;— уточнити номер, за яким Вам можна передзвонити;— дізнатися, спочатку, хто заплатить за медикаменти;— слідувати подальшій інструкції.

Підсумовуючи, варто зауважити, що страховка — не даремне вкладення грошей, яке Вас зобов'язують сплатити, щоб отримати візу або перетнути кордон по безвізу, а гарантія того, що Ви у безпеці, та Ваші рахунки з лікарні, в більшості випадків, покриють. Для того, щоб скористатися нею в разі потреби, потрібно мати поліс під руками, куди б Ви не поїхали або пішли. Як нагадують кваліфіковані фахівці UP-STUDY, перше, що Вам треба запам'ятати, при виникненні страхового випадку — дзвоніть в компанію та дотримуйтесь вказівок.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини