Талліннський уїк-енд. Що подивитися у столиці Естонії?

1458
Facebook Twitter
Талліннський уїк-енд. Що подивитися у столиці Естонії?

Нерідко дороги студентів польських ВНЗ заводять в Таллінн, і в сьогоднішній статті ми розповімо, що цікавого можна побачити в естонській столиці.

У студентів життя складається не тільки з одного навчання, але й з нових знайомств, пізнання раніше незвіданих горизонтів та подорожей. Щодо останнього аспекту, варто зауважити, що важливими критеріями для учнів освітніх структур є пізнавальність, невелика кількість витрат часу на дорогу, оскільки більшу частину поїздок вони роблять на вихідні, та, основне — дешевизна. Наші співвітчизники, які вже не перший рік вибирають для придбання кваліфікації освітні структури Республіки Польща, практично кожен уїк-енд намагаються проводити поза країною навчання. Цьому сприяє не тільки наявність національної польської візи категорії D або Карти Побиту, але й можливість подорожувати за дешево з авіакомпаніями лоуокстерами та недорогими автобусними перевізниками. Нерідко дороги студентів польських ВНЗ заводять до Таллінна, та у даній статті ми розповімо, що цікавого можна побачити в естонській столиці.

Головні пам'ятки Таллінна

У цій колоритній столиці, фахівці UP-STUDY рекомендують приділити увагу наступним примітним місцям:

1. Ратушна площа. Це сама впізнавана площа міста, фактично історичний центр та найбільш популярна точка Таллінна. Атмосферна та з часом іграшковою красою, вона заворожує. Іноді на ній проводять масові гуляння, різні етнічні та музичні фестивалі.

2. Старе місто. Як і у багатьох столицях світу, цей куточок просочений історичними подіями. Бруковані вулиці та високі вежі настільки захоплюють туристів, що тут можна днями вештатися.

3. Музей Нігулісте — церква Святого Миколая. Один з небагатьох музеїв, який розташувався у чинній сакральній будівлі.

Церковне мистецтво тут представлено в усій своїй красі, адже тут Ви можете розглянути середньовічні надгробки, іконописні картини, унікальні у своєму роді вівтарі та твір, якому не менш ніж 500 років — частина картини Бернта Нотці «Танець смерті».

4. Парк Кадріорг. Один з найкрасивіших парків країни, він гідний уваги навіть самих вибагливих туристів та є улюбленим місцем відпочинку городян. Тут Ви можете помилуватися лебединим ставком, тінистими алеями, впору насиченими різними квітами та рослинами, а також переміститися для вечірнього променаду до масштабного замку.

5. Дворик майстрів. Це те місце, яке може перенести Вас в одну мить з сьогодні до далекого минулого. Невеликий внутрішній дворик у районі старого міста відкриє перед Вашим поглядом диво майстрів різних ремесел.

Оптимальні варіанти транспорту з Варшави до Таллінна

Студенти польських та інших університетів світу, під час подорожей прагнуть всіляко економити, та найбільша ймовірність понести невисокі витрати — це підібрати квитки завчасно. Причому це правило стосується будь-якого транспорту: поїзду, автобусу, літака. Як правило, учні освітніх структур Польщі відправляються до інших країн разом з великими компаніями лоукостерами, яких на території РП є цілих два: Ryanair та Wizz air. Відстань між Варшавою та Талінном становить трохи менш ніж 1000 км, та підібравши дешеві квитки її можна подолати з платою у 30 євро. Якщо відвідати естонську столицю було спонтанним рішенням, тоді за квитки доведеться віддати у районі 120 євро. Також є можливість віддати перевагу автобусному туру, але у такому випадку краще приділити цьому не вихідні, а канікули, та, за одно охопити Латвію та Литву.

Отже, естонській столиці є чим дивувати навіть найдосвідченіших туристів. Відвідати Таллінн для польських студентів не складає труднощів та не обтяжливо матеріальному плані. Врахуйте, якщо Ви віддаєте перевагу автобусному туру, доречно буде дорогою оглянути країни, через які проходить мандрівка.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини