Національна польська віза. Оформлення візи

8798
Facebook Twitter
Національна польська віза. Оформлення візи

Дана стаття буде цікавою для всіх абітурієнтів, яким потрібно вирішити це питання, бо ми розглянемо всі етапи даного процесу, розповімо важливі деталі, та інші супровідні нюанси.

Понад сімдесят відсотків українських учнів випускних класів хоч раз, але замислювалися, про отримання освіти в одній з Європейських країн. На жаль, багато відкидають цей варіант тому, що суб'єктивно вважають навчання в Польщі та інших найближчих державах ЄС дорогим, складним і недосяжним. Це поширена помилка, і можемо Вас запевнити, що, на сьогодні, освіта в Республіці Польща, не тільки можлива, але і, більш ніж реально вступити на безкоштовне відділення, або отримати суттєву знижку. Головне — системний і відповідальний підхід. Якщо з вступом все пройшло відмінно, не забувайте, що це тільки частина шляху, необхідно ще оформити дозвіл на легальне проходження навчання — візу. Дана стаття буде цікавою для всіх абітурієнтів, яким потрібно вирішити це питання, бо ми розглянемо всі етапи даного процесу, розповімо важливі деталі, та інші супровідні нюанси.

Як правильно вибрати різновид візи для навчання в польських ВНЗ?

Все залежить від того, яку мету Ви перед собою ставите. Якщо вирішили вступати на навчання з метою отримання ступеня: бакалавра, магістра, доктора наук, або, для отримання суміжної спеціальності, вибираючи другу вищу освіту, то Вам буде потрібна національна віза категорії D. При виникненні необхідності пройти навчання на короткострокових мовних курсах, відвідати кілька тижневі семінари, курси підвищення кваліфікації, то можете сміливо оформляти короткострокову шенгенську візу. Правда, з'явилася нова обставина, а саме, набуття чинності домовленості України, про безвізовий режим з країнами ЄС і декількома державами шенгенського договору (Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн, Швейцарія), тому, такий вид віз вже, майже, не має попиту. Все через те, що короткостроковий шенген і безвізовий режим мають дуже схожі умови. Серед них основна: перебування на території іноземної держави не більше дев'яноста днів за піврічний термін.

Національна польська віза категорії D

Не має значення, який тип власності у вищого навчального закладу, в який Ви поступили (державний чи приватний), оформлення довгострокового дозволу потрібно отримати в будь-якому випадку. Такий тип візи дозволить проживати на території країни навчання терміном до 1 року, на законних підставах вести навчання, і, якщо є охота, влаштуватися на підробіток. Також, є можливість багаторазового в'їзду/виїзду з польської держави.При наявності Карти поляка, яка, крім можливості вступу до державних ВНЗ на бюджетне відділення має і ще ряд переваг, також можна оформити безкоштовно потрібний вид візи, не тільки для самого студента, але і його батьків. В інших випадках, при самостійному збиранні та поданні документів оплатити треба тільки за послуги візового центру — 18.5 євро.

На жаль, це не єдині витрати, бо треба сплатити за страховку, переклад тексту, апостиль, нотаріальне завірення документів, що становить енну суму, в залежності від тарифів різних компаній. Рекомендуємо звернутися в наші представництва, для повної підтримки у вирішенні візового питання. Завдяки кваліфікованим фахівцям, Ви не тільки пройдете всі етапи швидко і безболісно, ​​а й можете бути впевнені в стовідсотковій позитивній відповіді.Отже, оформлення візи — це процес, який не омине стороною жодного абітурієнта, котрий обрав навчання в закладах вищої освіти Польщі, або інших країн Європейського Союзу. Але, не варто його бояться тому, що після всіх перипетій, Вас очікують чудові студентські роки в сучасному розвиненому суспільстві, і, після закінчення ВНЗ, якісний європейський диплом. Для спрощеного вирішення даного питання, варто звернутися за кваліфікованою допомогою. Фахівці UP-STUDY не тільки допоможуть отримати візу Вам, але і нададуть повну інформаційну підтримку Вашим батькам.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини