Найняти квартиру в Варшаві студенту. Скільки коштує?

8057
Facebook Twitter
Найняти квартиру в Варшаві студенту. Скільки коштує?

Стаття буде цікавою та корисною всім абітурієнтам, незалежно від обраного кваліфікаційного рівня через те, що розглядає всі варіанти знімання квартири в столиці Польщі — Варшаві.

Вступна кампанія 2017-2018 років успішно стартувала та набирає обертів, але те, як стати студентом престижного та рейтингового ВНЗ Республіки Польща — не єдине важливе питання. Вступивши до університету, варто ґрунтовно підійти до вибору житла, адже там Вам доведеться провести, мінімум рік, як прописується в середньостатистичному договорі найму, а то і всі 3-4 роки — час навчання на бакалавраті. Для того, щоб знайти гідний варіант житла в столиці, можна зайнятися цим самостійно, завдяки відповідним порталам, звернеться за допомогою в агентство нерухомості, або, якщо Ви є учасником програми UP-STUDY, обрати з декількох варіантів, котрі пропонуватиме компанія. Стаття буде цікавою та корисною всім абітурієнтам, незалежно від обраного кваліфікаційного рівня через те, що розглядає всі варіанти знімання квартири в столиці Польщі — Варшаві.

Вартість столичних орендованих квартир, в залежності від типу

Якщо студенту не вдалося отримати місце в гуртожитку, умови в яких кардинально відрізняються від вітчизняних, в кращу сторону, а вартість не перевищує 130 євро на місяць, тоді потрібно шукати кімнату або квартиру для оренди. Природно, що в столиці ціни будуть відрізнятися від провінційних, але в Польщі — ця різниця не суттєва. Ціна оренди залежить від району, в якому розташовується об'єкт, квадратури, кількості кімнат та додаткових платежів (комунальні та чинш). Коли Ви обираєте район, завжди цікавтеся у знайомих, або шукайте інформацію в інтернеті, на скільки він безпечний. Розглянемо варіанти орендованого житла та цінові діапазони:— орендована кімната. Вартість у Варшаві від 120 до 200 євро;— кавалєрка, вона ж однокімнатна квартира зі зручностями для однієї дорослої людини.

Середньостатистична вартість близько €400. Все залежить знову ж від додаткових умов, але українські студенти, обираючи такий тип житла, наймають його на двох;— двокімнатні, трикімнатні квартири. Можна сміливо заявити, що вони не на багато дорожче попереднього типу, але комфортно розселитися там можуть 4 учні установи вищої освіти, та порівну розділити суму в €500-€600 за місяць проживання, що іноді виходить навіть дешевше, ніж в гуртожитку.

Що треба знати, під час оренди квартири?

По-перше, обов'язково підписувати договір, попередньо вивчивши всі пункти. Це необхідно робити з тією метою, щоб знати, хто і за що повинен платити. Зверніть особливу увагу на такий платіж як чинш. Цей, невідомий для українців, платіж може перевищувати навіть вартість оренди тому, потрібно знати, хто його буде оплачувати. Він включає відрахування до фонду ремонту будинку, плату за прибирання під'їзду та окружної території, ремонт ліфта та домофона, податок на нерухомість. Також, саме маючи договір на руках, Ви можете оформити особливий тип прописки (Meldunek czasowy), який не дає Вам права на власність, але уточнює Ваші координати. Цей захід необхідний для всіх іноземців, які перебувають на польській території понад три місяці. Завдяки такому «замельдованню», Ви зможете відкрити рахунок в банку, отримати PESEL, і багато іншого.

З викладеної інформації випливає, що орендувати квартиру у Варшаві не складно, але досить дорого, якщо віддати перевагу проживання на самоті. Найкращим варіантом є наймання двокімнатної квартири, та проживання в ній 4 осіб. По-перше, така кількість людей буде оптимально для комфортного співіснування, по-друге, не буде нудно, по-третє, завжди можна звернутися за допомогою в навчанні, і не тільки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини