Так/Ні дистанційному навчанню

7517
Facebook Twitter
Так/Ні дистанційному навчанню

Дистанційна форма — це самостійна, індивідуальна форма навчання, яка потребує більше Вашої витримки, а головне — змотивованості.

Темпи розвитку технологій та інформаційного суспільства колосальні, і ми маємо до цього пристосовуватися та йти в ногу з часом. Далеко не останнє місце в інформаційному прогресі займає галузь освіти.

Прогрес в здобуванні освіти — дистанційна форма навчання

Живучи в епоху “глобального села”, згідно теорії Маршала Маклюєна, коли за допомогою мережі Інтернет те, що відбулось в одному кінці світу, через секунду є доступним на іншому континенті, все, що відбувається в нашому житті сьогодні, автоматично переноситься в мережу і стає загально доступним для всіх бажаючих. Щоб бути в курсі події, яка сталась в іншому куточку світу, не потрібно територіально знаходитись там, всі дрібниці Ви можете дізнатись в реальному часі, маючи лише смартфон з інтернетом. Темпи розвитку технологій та інформаційного суспільства колосальні, і ми маємо до цього пристосовуватися та йти в ногу з часом. Далеко не останнє місце в інформаційному прогресі займає галузь освіти. Всі зараз максимально цінують свій час, і все більшим попитом користується заочна та дистанційна форми навчання. Вже не обов’язково знаходитись поруч з викладачем, щоб отримати повноцінні та всеохоплюючі знання.

Дистанційна форма — це самостійна, індивідуальна форма навчання, яка потребує більше Вашої витримки, а головне — змотивованості. Це дійсно важче, ніж «пасивні» лекції та семінари в групах в студентській аудиторії, проте це значно ефективніше та комфортніше з огляду на умови навчання, час та кошти, які витрачаються. Це є найбюджетнішою формою здобуття освіти. Дистанційне навчання доступне де б Ви не знаходились, в будь-який час, і вже стало важливою складовою саморозвитку особистості.

Чи підходить всім бажаючим така форма навчання?

Отримання всієї інформації та освітніх матеріалів, спілкування з викладачами відбувається через інноваційні комп'ютерні технології та доступ до Інтернету. Весь пакет знань Ви отримаєте не виходячи з дому і не марнуючи часу на дорогу до університету.

Навчання на відстані вдосконалює такі риси характеру як: самодисципліна, систематичність, а також вміння організації власної роботи. Вартість навчання на дистанційній формі в середньому 250-450 злотих в місяць, але не кожен ВНЗ пропонує такий тип освіти, тому перед вступом уважно ознайомтесь, чи доступна така форма навчання в бажаному ВНЗ.

Але якщо Ви думаєте, що це легша альтернатива стаціонарному навчанню, то Ви помиляєтесь. Ця форма навчання підходить в першу чергу для студентів, які усвідомлюють необхідність освіти, яких не доведеться вмовляти вивчити той чи інший предмет, тому здобувати дистанційно базову освіту ми не рекомендуємо. Якщо це Ваша перша освіта, то краще пройти повну програму на денній формі навчання. До дистанційної освіти краще звертатися при отриманні другої вищої освіти, при проходженні додаткових курсів підвищення кваліфікації, тощо.


Плюси та мінуси дистанційної форми навчання

Враховучи всі переваги, декілька негативних нюансів дистанційна форма навчання все ж має.Зараз ми їх і розглянемо:— Відсутність безпосереднього спілкування між викладачем та студентом та звичайного спілкування з іншими одногрупниками з приводу навчальних моментів. Тому якщо Ви звикли, щоб Вас хтось постійно контролював, вказував, що вірно/невірно, то одразу варто зрозуміти, що на дистанційному навчанні цього абсолютно не буде. Все залежить суто від Вашої ініціативи, самоконтролю та самоорганізації;— Необхідність наявності у студента величезної мотивації;— Відсутність можливості обговорення питань, що виникають в процесі навчання, з викладачем та одногрупниками.

Перед тим як обрати дистанційне навчання, переконайтесь, чи воно Вам підходить. Так, це дійсно зручніше, дешевше, та вимагає набагато менше Вашого часу, та спершу перевірте себе: візьміть підручник з цікавого для Вас предмету та спробуйте опанувати його самостійно. Якщо Ваш ентузіазм зникне протягом першого ж тижня, можливо, дистанційна форма навчання Вам взагалі не підходить. Дистанційне навчання виховує безліч корисних особистих якостей, але і потребує максимум Вашої концентрації, самовіддачі та зацікавленості, тому зробіть правильний вибір: пірнути в повноцінне студентське життя в аудиторії чи в самостійне — навчатись вдома, сидячи на дивані за комп’ютером.

Натисніть, щоб зареєструватися на безкоштовний курс польської мови від UP-STUDY

* — Відвідувати безкоштовний курс польської мови можуть всі абітурієнти, які є випускниками шкіл та студентами університетів, які вступають до навчального закладу (університету або технікуму) Польщі на 2017/18 навчальний рік за Програмою UP-STUDY. ** — Під "безкоштовним" мається на увазі оплата мовного курсу за ціною 1 грн*** — Під словами "в усіх куточках України" мається на увазі у найближчому до Вас місті, де працює представництво UP-STUDY (Перелік представництв можна переглянути на сторінці Контакти UP-STUDY).**** — Безкоштовний курс НЕ надається учасникам, які вступають до Польщі у період з 5.09 по 30.09 по Акції "Безкоштовна Програма до 10-річчя UP-STUDY".




Безкоштовно вступай до Польщі по Програмі UP-STUDY

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини