Супровідний лист, що включити? 3 питання, на які потрібно відповісти

1629
Facebook Twitter
Супровідний лист, що включити? 3 питання, на які потрібно відповісти

Завдяки супровідному листу у кандидата є шанс отримати перевагу над конкурентами та бути запрошеним на зустріч з рекрутером. То як підготувати лист, який буде виділятися? Дізнайтеся зі статті.

Супровідний лист, після резюме є важливим документом, який потрібен роботодавцям у процесі наймання. Завдяки йому у кандидата є шанс отримати перевагу над конкурентами та бути запрошеним на зустріч з рекрутером. То як підготувати супровідний лист, який буде виділятися? Дізнайтеся зі статті.

На що звернути увагу при створенні супровідного листа?

При підготовці до написання супровідного листа пам'ятайте, що це перша можливість зв'язатися з рекрутером, тому використовуйте її. Основним принципом, якому повинен керуватися автор листа, є форматування змісту та структури документа.

Візуально естетичний лист змусить роботодавця читати його з готовністю та зосередитися на утриманні, а не на редакційних недоліках. Проте, важливий елемент супровідного листа — контент. То яким має бути зміст супровідного листа?

Три важливих питання у супровідному листі — що написати?

Щоб рекрутер міг пізнати кандидата та скласти думку про нього, в супровідному листі фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують помістити відповіді на 3 важливих питання.

  1. Як почалася Ваша історія, або кілька слів про першу роботу. Основна інформація про освіту, досвід, мовні навички або інтереси повинна бути включена до резюме. Тому не потрібно дублювати їх у супровідному листі. Думайте про цей документ як про доповнення до інформації та можливості представити інші, невідомі факти. Згадайте про першу роботі. Якими були емоції? Якою була мета, бажання та мрії? Чого Вас навчив роботодавець? Побудуйте цікаву історію, покажіть, наскільки Ви всебічно розвинені. Пам'ятайте, що супровідний лист повинен бути тонкою, але ефективною саморекламою. Як можуть звучати перші слова хорошої історії? Наприклад: «Ще навчаючись в університеті, я вирішив почати працювати. Подавши заявку на стажування до відділу маркетингу, мені вдалося отримати перший досвід, а також придбати м'які навички. Коли однолітки насолоджувалися красою студентського життя, я трудився, щоб знайти правила, які керують світом маркетингу. Попри роки та зміну посади, у мене є бажання відкривати нові речі та приймати подальші виклики».
  2. Що змушує Вас працювати? Що спонукає вставати на роботу? Що потрібно, щоб бути щасливим працівником? Покажіть майбутньому роботодавцю мотиви та дайте зрозуміти Вас краще. Як зробити це? Отримайте натхнення від прикладу. Те, що Ви програміст, не обов'язково означає, що Ви любите писати тисячі рядків коду. Програмування може бути тільки інструментом, щоб втілити дитячі мрії — наприклад, політ на планері. Напишіть, скільки можливостей дає ця професія, та скільки можна досягти з її допомогою. Опишіть пристрасть, яку перед собою ставите після роботи. Також не забудьте побудувати цікаву історію.
  3. Яким Ви бачите себе у майбутньому? Уявіть, що Ви хочете зробити через кілька років. Яку позицію зайняти? Які люди Вас оточують? Чому ці речі важливі? Закінчіть будувати історію та заведіть бажання потенційного роботодавця допомогти здійснити Ваші мрії. Попри те, що все більше роботодавців перестають вимагати від кандидатів підготовки супровідного листа, цей пункт не варто ігнорувати. Це дає унікальну можливість описати свою історію. Використовуйте це.

Підсумовуючи, зауважимо, що геніально написаний супровідний лист може виявитися цікавіше, ніж резюме, та змусить рекрутера запросити Вас на наступну стадію. Пам'ятайте — Ви можете помістити тільки факти до CV. Супровідний лист, у свою чергу, дає змогу викликати емоції, які вплинуть на рішення рекрутера. Скористайтеся нею.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини