Професія модельєра. Де вчитися та як домогтися успіху?

7012
Facebook Twitter
Професія модельєра. Де вчитися та як домогтися успіху?

У статті ми обговоримо важливі питання, через що її варто прочитати потенційним/фактичним студентам факультету «Дизайн», а також молодим фахівцям, що бажають реалізувати свій потенціал на цьому терені.

Коли бачення модного дизайнера змінюється, уява багатьох людей згадує такі популярні фільми, як «Диявол носить Prada" "Коко Шанель» та «Ів Сен-Лоран». Культові постановки показують, що найкращі у цій професії у першу чергу характеризуються рішучістю та креативністю, а їх робота надзвичайно складна та вимоглива. Як справлятися з труднощами та досягти успіху у професії дизайнера одягу? Де взагалі у Республіці Польща можна отримати відповідну спеціальність? Ці та інші важливі питання ми обговоримо у статті, через що її варто прочитати потенційним/фактичним студентам факультету «Дизайн», а також молодим фахівцям, що бажають реалізувати свій потенціал на цьому терені.

Ставка на професійну підготовку

Хоча багато всесвітньо відомих модельєрів не мають загальної освіти, варто вивчити секрети цієї професії у спеціалізованих установах (напрямок дизайну одягу є, в Університеті гуманітарних наук та психології у Познані, Університеті Дизайну у Познані, у Міжнародній школі костюма та дизайну костюма у Варшаві або Академії образотворчого мистецтва у Лодзі). Люди, які хочуть навчитися створювати одяг, мають важкий вибір — школи та університети спокушають не тільки пропозиціями, але й спеціалізованим персоналом. Серед об'єктів цього типу можна виділити середні школи, орієнтовані на дизайн одягу, або раніше згадані державні та недержавні університети. Майбутні модельєри можуть брати участь у курсах, у ході яких вони познайомляться з основами малювання, мистецтвом створення візерунків, характеристиками окремих матеріалів та підтримкою графічних програм, але для досягнення бажаних висот, курсів,

найчастіше, мало. Надзвичайно важливий момент у будь-якому типі навчання є швейна практика, котра тісно пов'язана з цією професією.

Прийняття участі у змаганнях на стадії навчання

Початківці дизайнери можуть спробувати сили на змаганнях. У ході заходів такого типу можна отримати цінний досвід — не тільки завдяки виконаним самостійно проєктам, але й завдяки спостереженню за технікою інших учасників. Одним з таких заходів є Responsible Fashion Awards. Партнер події, організованої Міжнародною школою костюму та дизайн костюми, є польський виробник одяг LPP. Основною метою конкурсу є підтримка молодих дизайнерів, які завдяки отриманим матеріальним та фінансовим нагородам мають можливість представити свої колекції ширшій аудиторії або взяти участь у професійній фотосесії.

Відточуйте важливі навички на шляху до кар'єри дизайнера одягу

Люди, які думають про кар'єру модельєра, зазвичай турбуються про навички: «Чи малюю я на високому рівні?», «Я досить креативний?», «Як я можу впоратися з роботою під тиском часу?». Подібні сумніви природні, але на початку шляху не обов'язково бути ідеальним в усіх областях. Проте, час навчання варто витратити на їх поліпшення. Які з них найбільш важливі для модельєра?

  • Ескіз та малюнок. Створення ескізів та малювання має ключове значення у цій професії. Можна, звичайно, згадати численні приклади дизайнерів (у тому числі Miuccia Prada чи Tory Burch), які здатні впоратися без малювання. У разі новачків, самостійно створені проєкти будуть додатковою перевагою, демонструючи універсальність та незалежність.
  • Підбір матеріалів. Розроблений дизайн одягу повинна тішити не тільки оригінальною формою, але і якісною тканиною. Тому грамотний вибір матеріалу є одним з ключових питань.
  • Кравецька справа. Деякі відомі модельєри відкрито визнають, що користуються послугами конструкторів або кравців, та вони несуть відповідальність тільки за дизайн оригінальних рішень. Варто підкреслити, що вміння шити надзвичайно важливе, та лише небагатьом вдається обійтися без нього. Тому молодий знавець дизайнерського мистецтва повинен продемонструвати знання швейного обладнання, а також ретельне та точне створення розроблених ним концепцій.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що для старту кар'єри модельєра у першу чергу потрібна гарна освіта. Також потрібно приділити увагу набуттю практичних навичок. Не варто боятися робити помилки, беріть участь у змаганнях та показах, тим самим Ви зможете дізнатися області, над якими потрібно ще попрацювати, а також перейняти досвід колег та заробити на нові проєкти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини