Студентський кредит, чи може учень польського ВНЗ отримати кредит?

1289
Facebook Twitter
Студентський кредит, чи може учень польського ВНЗ отримати кредит?

Де студенти польських університетів можуть отримати фінансову допомогу? Які умови вони повинні виконати, щоб отримати студентську позику? Відповіді на ці питання та не тільки Ви дізнаєтеся, прочитавши статтю.

Студенти — майстри економного життя, але їм часто доводиться боротися з нестачею грошей. Якщо у них не вистачає коштів для досягнення мети або поточних витрат, вони можуть звернутися за допомогою до банку або кредитної організації. Де студенти польських університетів можуть отримати фінансову допомогу? Які умови вони повинні виконати, щоб отримати студентську позику? Чи можуть вони отримати фінансування, попри те, що вони не працюють? Відповіді на ці питання Ви дізнаєтеся, прочитавши статтю.

Студентський кредит — основна інформація

Банки та кредитні компанії пропонують продукти, які можна використовувати для будь-яких цілей. Правда жоден з них не пропонується спеціально для студентів. Тому останні мають у розпорядженні ті ж рішення, що й інші клієнти фінансових установ. Якщо в учнів польських університетів закінчуються кошти, вони можуть подати заяву на отримання банківської позики готівкою, овердрафти або небанківської позики: позики до зарплати, уна виплату або поновлюваний ліміт. Щоб збільшити шанси на отримання фінансування, вони повинні відправитися до кредитної організації. У порівнянні з банками, установи небанківського сектора застосовують легші критерії оцінки заявки. Тому у них кредити надаються студентам та іншим людям, які не можуть похвалитися стабільним фінансовим становищем.

Безробіття та студентські кредити у Польщі

Фінансовим інститутам не важливо, чи продовжує клієнт вчитися або вже почав кар'єру. При розгляді заявки на позику, враховуються тільки доходи, борги та те, як він справляється з виплатами. Це не означає, що студентська позика неможлива без роботи або кредитної історії. Відсутність роботи не повинна бути перешкодою, тому що учень може отримувати, наприклад, стипендію, соціальну пенсію, аліменти або регулярну фінансову підтримку від сім'ї. Для банків такий тип фінансування зазвичай недостатній, але більшість кредитних компаній легко їх приймають.

Студентський кредит без доходу — чи можливо це?

Щоб використовувати небанківський кредит, студентам університетів Республіки Польща не потрібно пред'являти довідку від роботодавця або інші фінансові документи. При заповненні заявки необхідно вказати суму та, якщо цього вимагає форма, джерело доходу. Більш того, можна знайти пропозиції, в яких кредитори не вимагають від клієнтів надання інформації про фінансовий стан. Це означає, що студент, який не показує доходу, також може отримати кредит. Але, йому слід пам'ятати, що якщо він зможе позичити гроші, то буде зобов'язаний повернути їх у зазначений термін. Якщо він не виконує це зобов'язання, то зіткнеться з негативними наслідками, такими як штрафні відсотки або запис до реєстру боржників.

Як учням польських ВНЗ уникнути необхідності звертатися за кредитами?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу, що студенти польських ВНЗ прагнуть вийти на ринок праці якомога раніше. Таке прагнення допомагає розв'язати відразу три завдання: набути практичних навичок (як жорстких, так і м'яких), поліпшити матеріальне становище, прикрасити резюме. Як показує практика, маючи підробіток, учні освітніх структур РП можуть заробити не тільки на покриття поточних витрат, але й на оплату навчання.

Отже, студенти польських ВНЗ мають можливість отримати при потребі кредитні кошти, але більше шансів на це у небанківських установах. Варто зауважити, що звертатися до подібних структур варто лише у разі реальної необхідності, а не з огляду на імпульс. Кращим варіантом покращення бюджету є пошук підробітку, адже він не тільки полегшить тягар витрат, але й дозволить отримати безцінний досвід.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини