Робота в Польщі, Вроцлав. Як студенти повністю оплачують своє навчання?

9412
Facebook Twitter
Робота в Польщі, Вроцлав. Як студенти повністю оплачують своє навчання?

У статті будуть розглянуті всі варіанти підробітку та робіт у Вроцлаві, їх перспективність, та можливості покриття витрат, за допомогою зароблених на підробітку засобів.

Якщо Ви обрали отримання вищої освіти в Республіці Польща, значить перебуваєте на правильному шляху до швидкої побудови блискучої кар'єри в європейському суспільстві. Але рішення, від якого залежать всі Ваші перспективи, прямо пов'язане саме з містом та вищим навчальним закладом, якому Ви віддасте перевагу. Напевно, кращого міста для отримання науково-кваліфікованих ступенів, ніж Вроцлав, годі й шукати не тільки в Польщі, а й у всій Європі. Тут можна вдало поєднати роботу та навчання. Також, завдяки тому, що столиця Силезії є не тільки студентським містом, а й центром логістики, підприємництва, бізнесу, досліджень, науки, а також саме тут розміщені головні офіси світових компаній, знайти роботу як під час навчання, так і після отримання диплома — не важко. У статті будуть розглянуті всі варіанти підробітку та робіт у Вроцлаві, їх перспективність, та можливості покриття витрат, за допомогою зароблених на підробітку засобів.

Особливості працевлаштування у Вроцлаві

Запам'ятайте, тільки легальна робота може допомогти студенту покрити всі або частину витрат на навчання, без загрози депортації тому, при працевлаштуванні, дотримуйтеся законів держави, на території якої Ви перебуваєте. Польська Республіка дуже лояльно ставиться до працевлаштування іноземців, та, якщо необхідні додаткові дозволи на роботу, оформити їх не складе труднощів. Для того, щоб студент міг піти на роботу під час навчання, у Вроцлаві не потрібно витрачати багато часу на її пошуки. Крім спеціалізованих локальних сайтів, наприклад, польських OLX, infopraca, pracuj, існує кілька дуже якісних агентств, які допомагають у працевлаштуванні будь-якого типу. Також, у силезській столиці, практично, при кожній рейтинговій установі вищої освіти організовані Центри кар'єри. Вони не тільки надають неоціненну допомогу в пошуку місця роботи, або проходження оплачуваної практики, а й організовують тренінги за різними напрямками, зустрічі з потенційними роботодавцями, а також проводять бесіди консультативного характеру, з приводу вибору спеціальності.

Який шукати підробіток, щоб оплатити навчання?

По-перше, у Вроцлаві вчитися абсолютно не дорого, особливо в приватних/міжнародних вищих навчальних закладах. По-друге, є безліч варіантів, які передбачають можливість завоювання гранту на навчання. Ну, а що стосується підробку, то, крім основних різновидів додаткових заробітків для студентів, професіонали рекомендують знаходити той, який буде прямо або опосередковано буде стикатися з Вашою спеціальністю. Адже, саме тут існує маса варіантів, які Ви не знайдете ні в одному місті. Маючи хороші мовні навички, можна підробляти як репетитором, так і перекладачем, отримуючи до 45 злотих за годину роботи. При такому виді заробітку, працюючи три дні на тиждень по шість годин, можна зібрати суму, навіть більше, ніж річна вартість навчання в рейтингових вроцлавських ВНЗ.

Також, сфера обслуговування приносить хороший дохід, завдяки чайовим. Але, все-таки пошукайте вакансії, які відповідають Вашій спеціальності, де пропонують підмінити співробітника в декреті, і Ви можете покласти прекрасний фундамент для стрімкого кар'єрного росту в найближчому майбутньому.Підсумовуючи, варто сказати, що всі напрямки досліджень, якими Ви оволодієте у Вроцлаві, будуть котуватися на ринку праці, але вибирайте краще або бізнес-напрямки, або, щось з інформатики, архітектури, графіки, фінансів та міжнародної економіки. Завдяки тому, що силезська столиця швидко та динамічно розвивається, а також є центовим містом для безлічі сфер діяльності, знайти роботу, або підробіток не складає труднощів. Кваліфіковані співробітники UP-STUDY звертають Вашу увагу на те, що плата за годину роботи не відрізняється від розцінок у Варшаві, але, оскільки проживання, харчування тут обходяться дешевше, заощадити вийде значно більше.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини