Студентське життя в Польщі

5545
Facebook Twitter
Студентське життя в Польщі

У даній статті ми розповімо, чим живуть українські студенти, які навчаються в польських університетах, а також про те, як проводити дозвілля з користю, навчаючись в одній з європейських освітніх структур.

Ті абітурієнти, які вважали за краще здобуття вищої освіти за кордоном, безсумнівно більш ретельно готувалися до подачі документів, складання іспитів або проходження співбесіди, але попереду їх чекають цікаві та насичені студентські будні. Як показує практика, життя студентів з України, які обрали вищі навчальні заклади Республіки Польща відрізняється від буднів учнів українських ВНЗ. Причина криється у тому, що істотно відрізняється сам навчальний процес, організація часу навчання та відпочинку, а також те, що розвиток студентів відбувається у кардинально різному середовищі існування. У даній статті ми розповімо, чим живуть українські студенти, які навчаються в польських університетах, а також про те, як проводити дозвілля з користю, навчаючись в одній з європейських освітніх структур.

Розваги для студентів Польщі

Розглядаючи це питання, особливо підкреслимо, що учні університетів Польщі мають набагато більше знижок та привілеїв при наявності студентського квитка, ніж українські. Серед них варто відзначити:

знижку на громадський транспорт;

— знижку на залізничний транспорт;

— зниження вартість до 20% у закладах громадського харчування та невеликих ресторанах, а до 50% у музеях, кінотеатрах та лабораторіях.

Виходячи з таких можливостей, учні ВНЗ Польщі у вихідні дні багато подорожують сусідніми містами, оскільки дорога обходиться недорого, а також можна істотно заощадити на харчуванні.

До слова, кілька великих компаній лоукостерів мають свої штаб-квартири в РП, тому, у студентів є можливість проводити вікенди в інших європейських містах, наприклад, в Парижі, Берліні, Відні.

Квиток на авіапереліт з Райнейр до столиці Німеччини в дві сторони обійдеться у 4-6 євро, а маючи національну польську візу категорії D, можна подорожувати шенгенською зоною безперешкодно. Завдяки знижкам на кінотеатри, молодь має можливість бути в курсі останніх новинок кінематографа, причому особливо не витрачаючись. Також, учні польських університетів завжди можуть відвідати різні фестивалі, адже щорічно, у різних містах РП проходить безліч таких заходів. Вони мають різні спрямованості та збирають десятки тисяч студентів з усієї держави, а також відкриті для всіх охочих гостей Польщі. Одними з найцікавіших подій є: фестиваль вина та сиру, фестиваль кіно, фентезійний фестиваль та багато інших.

Як проводити дозвілля з користю, навчаючись в РП

Звичайно, іноді хочеться проводити час далеко від університету, пар, викладачів, лекцій, але, варто розуміти, що будь-які додаткові навички та знання зроблять Вас, згодом, більш конкурентоспроможними на міжнародному ринку праці. В цьому випадку, фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують активно займатися самоосвітою. Також, можна самостійно навчитися азам програмування, тайм менеджменту або отримати водійське посвідчення. Величезний внесок у Ваше зростання як майбутнього професіонала внесе участь у програмах міжнародного обміну. Не зайвим буде й участь в ярмарках вакансій та подібних заходах, тому що з'явиться можливість завести корисні знайомства з потенційними роботодавцями, знайти підробіток або перевірити ефективність свого резюме.

Отже, студентське життя в Польщі дуже різноманітне. Крім того, що можна відвідати за дешево багато міст та навіть країн, є багато можливостей провести час з величезною користю. Оскільки система вищої освіти в РП передбачає велику кількість вільного часу, фахівці UP-STUDY радять не витрачати його даремно, та займатися самонавчанням, для отримання нових корисних навичок та всебічного розвитку.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини