Студентська віза в Польщу. Як відкрити? Де відкрити? Ціна?

10012
Facebook Twitter
Студентська віза в Польщу. Як відкрити? Де відкрити? Ціна?

Ця стаття буде пізнавальною для абітурієнтів будь-якого освітнього щабля, які вперше зіштовхуються з питанням відкриття польської візи, бо ми розповімо про процес оформлення студентського дозволу.


Якщо Вас цікавить питання: «Як відкрити польську студентську візу?», значить Ви вирішили здобувати вищу освіту в європейському закладі. Такий різновид візи підходить для наступних навчальних цілей: довгострокові курси, отримання ступеня бакалавра, магістра, або доктора наук, чи вступ на другу вищу освіту. Для студентів стаціонарної форми навчання, відкриття візи D — обов'язково. Учні заочної та дистанційної форми, можу пошукати інші варіанти, хоча цей вигідніший у всіх відносинах. Ця стаття буде пізнавальною для абітурієнтів будь-якого освітнього щабля, які вперше зіштовхуються з питанням відкриття польської візи, бо ми розповімо про процес оформлення студентського дозволу, та всі належні особливості.

З чого починається відкриття візи? Особливості

Можна починати готуватися до подачі документів після того, як Ви отримали запрошення від установи вищої освіти, в якій вирішили навчатися. Цей документ служить підставою для видачі візи. Як раніше було сказано, тільки польська національна віза категорії D, дозволить Вам законно перебуває на території Республіки Польща, та навчатися в її ВНЗ. Крім основної, для студента, функції, вона дозволить знайти легальний підробіток, надалі, претендувати на отримання Карти побиту, та подорожувати зоною Шенгену. Правда, при туристичних поїздках треба дотримуватися тимчасових обмежень. До того ж, врахуйте, що перший перетин повинен бути саме кордону тієї країни, візу від якої Ви отримали, в нашому випадку, в польську державу. Маючи підстава (заяви про зарахування до ВНЗ), Ви можете записатися на подачу даних, як в Консульство Польщі, так і в візовий центр Києва, або шести інших міст України.

Консульський збір для українців, з недавніх пір, скасований, тому, лише звертаючись до візового центру, потрібно сплатити суму в 20 євро, в національній валюті. Вартість складається з оплати обов'язкових зборів, та за переклад документів, апостиль, копії. Часто, вільних місць для подачі пакета документів може не знайтися в жодній інстанції, тому краще звернутися до кваліфікованих помічників. Наші фахівці не тільки допоможуть записатися на потрібну і найближчу дату, але й нададуть всебічну підтримку в зборі, перекладі та оформленні документів.

Перелік документів та подальші дії

Після оплати збору в одному з двох запропонованих банків (Idea або Kredo), протягом 2-х днів Вам подзвонить — оператор, для уточнення деталей та вільної дати. Далі, збираємо потрібний пакет, який складається з:

  • анкети на отримання візи. Заповняти потрібно польською, англійською мовою, допускається українською в транслітерації;
  • поліса медичного страхування (з зоною покриття 30000 євро та більше);
  • закордонного та внутрішнього паспортів для демонстрації, та копій, для подачі;
  • фотографій на білому тлі, з обрізаними кутами, не менше 80% обличчя претендента на візу, зроблені не пізніше піврічного терміну до подачі на дозвіл, розміром 3.5-4.5см.;
  • квитанції про оплату першого семестру (для платного навчання);
  • довідка з банку про достатність коштів на рахунку;

На розгляд йде до десяти днів. Якщо у Консула не виникає ніяких питань у Вашій справі, то Вам вручають чинну студентську візу, терміном до одного року. Якщо відповідь негативна, маєте можливість оскаржити її в п'ятнадцятиденний термін, з моменту отримання.

Аналізуючи викладену інформацію, можемо зробити наступні висновки, що самому відкрити польську візу, та, з першого разу, отримати позитивну відповідь — складно. Виникає багато питань та нюансів на кожному етапі. Подаючи на апеляцію, Ви витрачаєте дорогоцінний час, та може так, що навчання вже почнеться, а Ви ще не встигнете оформити візу. Щоб уникнути стресів і безглуздих ситуацій, краще тричі зважити всі за і проти самостійного рішення візового питання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини