Куди дзвонити у разі нещасного випадку? Медична страховка на час навчання у Польщі

7891
Facebook Twitter
Куди дзвонити у разі нещасного випадку? Медична страховка на час навчання у Польщі

Оскільки поліс страхування необхідний для отримання національної польської візи категорії D, а також для надання його копії до обраної структури освіти, він присутній у всіх учнів університетів Польщі.

Абітурієнти, які обрали отримання вищої освіти за кордоном, відразу після закінчення процесу зарахування, по приїзду на навчання, зіштовхуються з кількома різнотипними побутовими та освітніми питаннями, які потребують вирішення.

Врегулювавши основні з місцем проживання, супермаркетом для закупівель, пропискою (мельдунек), розкладом занять та іншими невідкладними справами, все одно є ті моменти, до яких потрібно бути підготовленими.

Одним з таких є страховий медичний поліс, який обов'язковий для учнів закордонних ВНЗ. Оскільки поліс страхування необхідний для отримання національної польської візи категорії D, а також для надання його копії до обраної структури освіти, він присутній у всіх учнів університетів Польщі.

На жаль не всі вміють його використовувати, з цієї причини у даній статті ми розповімо куди звертатися при настанні нещасного випадку та як користуватися полісом.

Як оформити мед.поліс для студентів університетів Польщі?

Як вище згадувалося, для того, щоб отримати довгострокову візу для перебування у Польщі, необхідно мати страховку. Також її потрібно надати при подачі документів до обраного ВНЗ. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що оформити поліс необхідно відповідно до вимог, конкретно для студентів університетів РП, а саме:

— вказати прізвище, ім'я, по батькові;

— оформити страховку, яка здатна покрити витрати на суму не менш ніж 30 тисяч євро;

— зоною покриття полісу повинна служити вся Європа;

— для абітурієнтів, які не досягнули повноліття, поліс оформляють батьки або офіційні опікуни;

— деякі університети вимагають страховку, яка буде діяти весь термін навчання, навіть якщо це неподільна магістратура, що вимагає навчання тривалістю 10-12 семестрів.

Після оформлення поліса, необхідно карту з номером страховки завжди тримати під рукою, щоб скористатися при потребі.

Куди можуть звертатися за допомогою студенти ВНЗ Польщі, під час навчання?

Все залежить від конкретної ситуації, але, батьки та самі студенти, які вступали з центром польської освіти UP-STUDY повинні пам'ятати, що вони мають можливість завжди та при будь-яких обставинах звернутися за порадою до UP-SUPPORT. UP-SUPPORT — програма підтримки, що надається нашою компанією для своїх студентів, яка дозволяє звертатися 24 години на добу, 7 днів на тиждень за допомогою до наших фахівців, щодо навчальних та побутових питань. Тут Ви отримаєте слушну пораду та зможете вийти з будь-якої ситуації, тому номер гарячої лінії перший час краще мати на швидкому наборі.

У разі виникнення неприємності, травми або нещасного випадку, потрібно дзвонити до страхової компанії. Майте номер поліса під рукою, та, відразу телефонуйте оператору.

Під час телефонної розмови максимально чітко опишіть ситуацію та дотримуйтесь інструкцій представника компанії, щоб мати можливість отримати при потребі медичну допомогу та компенсацію. Представник страхової підкаже найближчу клініку партнера, а також проінформує, які документи та довідки потрібно обов'язково отримати, щоб претендувати на компенсацію, якщо обставина, котра трапилася є страховим випадком.

Отже, навчаючись в одній з установ освіти Польщі, завжди треба бути готовим до будь-яких непередбачених ситуацій, тому майте під руками медичний поліс та номер служби підтримки студентів, якщо вступали з нашою компанією. Всю інформацію можна дізнатися у телефонному режимі, тому відразу телефонуйте, щоб прояснити обставини. У всьому іншому, пам'ятайте, не потрібно панікувати та тоді будь-яка ситуація вирішиться найкращим чином.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини