Студентська віза в Польщу для українців. Як відкрити?

11091
Facebook Twitter
Студентська віза в Польщу для українців. Як відкрити?

Дана стаття дозволить розібратися з усіма тонкощами оформлення, а також, буде корисна, не тільки студентам, а і їхнім батькам тому, що розповідає, про особливості підготовки документів для неповнолітніх учнів.

Необхідність у відкритті студентської польської візи виникає в разі, якщо Ви вирішили навчатися на: бакалавраті, тривалих мовних курсах, магістратурі, або суміжній спеціальності (друга вища освіта) в Республіці Польща. Цей документ дозволяє, на законних підставах, знаходиться на території держави, навчатися, проживати, а, також, легально підробляти, протягом одного року. Надалі, потрібно, або продовжити цю візу, або подавати документи на отримання Карти побиту. Крім основного призначення, національна віза категорії D дозволяє подорожувати по шенгенській зоні, правда, термін перебування в інших країнах — обмежений. Дана стаття дозволить розібратися з усіма тонкощами оформлення, а також, буде корисна, не тільки студентам, а і їхнім батькам тому, що розповідає, про особливості підготовки документів для неповнолітніх учнів.

З чого почати, і куди подавати документи на відкриття візи D?

Підставою для такого роду посвідчення служить запрошення (повідомлення про зарахування до лав студентів) від обраного закладу вищої освіти. Визначтеся з місцем подачі документів. Існує два шляхи: по-перше, подати документи в Консульство Польщі; по-друге, пункт приймання візових анкет (візовий центр). Варто зауважити, що ситуація з вільними місцями для відкриття візи, часто, дуже складна, тому, краще звернутися до наших кваліфікованих представників, які допоможуть, як в оформленні документів, так і в процесі їх подачі. Для подачі документів в Консульство, потрібно зареєструватися на сайті, та заповнити всі відповідні пункти: від вибору потрібного консульства, до уточнення даних паспортів, та підтвердження обраної вільної дати. При виборі візового центру, який знаходиться в Києві, та ще в шести містах нашої батьківщини, потрібно сплатити візовий збір (18.5 євро), та зареєструватися он-лайн, або, за допомогою оператора центру.

Збір та обробка документів

Для відкриття національної студентської польської візи для українців, потрібно надати у визначений термін наступні документи:— одна фотографія в кольорі, 35мм.*45мм., яка вклеюється в анкету. Повинна бути зроблена протягом півроку до подачі на відкриття візи;— точно заповнена візова анкета. Допустило українською з використанням транслітерації, англійською, польською мовою;— зовнішній (закордонний) паспорт, та копії його сторінок;— український паспорт з копіями;— оригінал та копія полісу страхування, що покриває суму 30 і більше тисяч євро, який має діапазон дії по всіх країнах ЄС;— документ, що пояснює рід діяльності претендента на візу (для студентів — це довідка з ВНЗ, про графік занять, та вільний від навчання час;— довідка з фінансової організації (банку) про наявність достатніх коштів, на валютному рахунку;документи, що підтверджують мету запиту.

Якщо майбутній студент не досяг вісімнадцяти років, то, необхідно врахувати деякі особливості. По-перше, страхувальником виступати повинен один з батьків, або офіційний опікун. По-друге, потрібні копії українських паспортів обох батьків, та свідоцтва про народження самого учня. По-третє, завірена нотаріально заява, на згоду самостійного перетину кордону учнем. У випадках, якщо один з батьків супроводжує абітурієнта, то, дозвіл від другого родича, або довідка про одноосібну опіку над дитиною.Пібиваючи підсумки, зауважимо, що питання відкриття національної візи категорії D для українців в Польщу — дуже відповідальний та важливий момент, від рішення якого залежить Ваше своєчасна присутність на навчанні. Будьте пильні, намагаючись вирішити питання самостійно. У разі відмови, Ви можете подати на апеляцію, але це займе додатковий час, та забере багато сил. Намагайтеся так підходити до цього питання, щоб отримати позитивну відповідь з першого разу, в іншому, вибір за Вами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини