Студентська віза в Польщу 2017. Тонкощі

5966
Facebook Twitter
Студентська віза в Польщу 2017. Тонкощі

У даній статті ми поділимося інформацією про процедуру реєстрації польської візи для навчання 2017, у зв'язку з введенням безвізового режиму.


Літо 2017 року почалось з підписання довгоочікуваної угоди про безвізовий режим України з країнами ЄС. Оскільки, ця подія була представлена під слоганом «Європа без кордонів», в українських громадян з'явився ряд актуальних питань, які стосуються необхідності оформлення візи для будь-яких видів поїздок за кордон, або змін в процесі оформлення віз. У даній статті ми поділимося інформацією про процедуру реєстрації польської візи для навчання 2017, у зв'язку з введенням безвізового режиму.

Специфіка процесу оформлення студентської візи в 2017 році

Умови безвізового режиму свідчать про те, що українці можуть перетинати кордон тільки з біометричними паспортом, та перебувати в Шенгенських країнах не перевищуючи 90 днів, у період 180 днів. Тому, нововведений режим ніяк не вплинув на оформлення довгострокових віз для навчання у ВНЗ Польщі, та працевлаштуванні за кордоном. У разі вступу до державного, або приватного університету польської держави, Вам, все одно, доведеться пройти процес реєстрації та оформлення студентської візи. Розгляньмо більш детально, які тонкощі можуть зустрітися Вам при процедурі отримання візи:1. Сам процес реєстрації візи залишився таким же, як і в минулому році, тільки додалися деякі нюанси. Перед тим, як записатися в Консульство Польщі, або візовий центр, необхідно зібрати пакет документів.

Для польської освіти, Вам слід надати запрошення з ВНЗ, в якому збираєтеся вчитися, закордонний паспорт, внутрішній паспорт, фотографії, з урахуванням всіх стандартів шенгенської візи, та виписку з банку про фінансову спроможність для проживання за кордоном. Далі, Ви вибираєте місце запису на вільну дату/час — це може бути, або Консульство, або візовий центр. Оскільки, в консульстві часто немає вільних місць, то, в основному, українські громадяни вибирають пункт приймання візових анкет (ППВА). У 2017 році була введена нова послуга візового центру, яка полегшує процес запису, для подачі документів. Ви, на сайті ППВА, залишаєте заявку, номер телефону, через деякий час, оператор колл-центру передзвонює для уточнення вільних дат/часу, та всіх необхідних питань. Потім, оформлення візи проходить згідно стандартної процедури.2. У 2017 році був скасований консульський збір, який становив 35 євро, на отримання довгострокової візи для навчання українських студентів в польських ВНЗ.3. Зараз, вирішити питання про відкриття національної візи D стало набагато простіше, через появу спеціалізованих представників. Однією з кращих українських компаній є UP-STUDY. Компетентні співробітники забезпечать Вам підтримку на будь-якому етапі оформлення візи, та виступлять посередником при вступі до університету Польщі.

Терміни отримання та вартість студентської польської візи

Звичайний період, зазначений Посольством Польщі чи візовим центром, складає від 7 до 10 робочих днів, хоча в складних випадках може досягати до 30 днів. Також, існує й терміновий варіант оформлення візи, який займає 3-4 робочих дні. Як ми зазначили вище, консульський збір у 35 євро, для отримання учнівської візи, не потрібно. Якщо Ви оформляєте довгострокову візу через візовий центр, то Вам необхідно буде сплатити сервісний збір, який становить 18,5 євро, за надані послуги. Плюс, у Вас є можливість скористатися додатковим обслуговуванням: кур'єрська доставка додому готової візи/документів, друк фотографій, та оповіщення про процес оформлення візи на мобільний телефон.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо відзначити, що безвізовий режим вигідний українським громадянам для туристичних, ділових та гостьових поїздок. При режимі без візи, процедура запису, реєстрації та оформлення довгострокової візи для навчання, або роботи в Польщі — майже не змінилася, тільки, додалися деякі послуги, для полегшення всього цього процесу. Також, щоб процедура оформлення увінчалася успіхом, рекомендуємо скористатися послугами компанії UP-STUDY, яка гарантує 100% позитивний результат.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини