Що робити, якщо у студента в Польщі закінчилася віза чи дні по безвізу?

3183
Facebook Twitter
Що робити, якщо у студента в Польщі закінчилася віза чи дні по безвізу?

На період дії карантину у Польщі для усіх студентів вводиться безлімітне перебування в країні плюс 30 днів по завершенню карантину, якщо у такої категорії іноземців уже закінчилися віза чи дні по безвізу - не біда, перебування надалі теж цілком легальне.

Таким чином, якщо Ви зараз у Польщі і у Вас закінчилася віза, Карта Побиту чи дні перебування по безвізу, то Вам не слід хвилюватися, адже Уряд Польщі прийняв рішення автоматично продовжити легальне перебування для студентів, які знаходяться в країні по візі чи по безвізу плюс тридцять днів по закінченню епідеміологічних обмежень.

Також слід пам'ятати, що у разі, якщо у Вас наявна Карта Побиту, то Ви можете цілком сміливо і легально їхати на Україну та повертатися до Польщі у будь-який час, не зважаючи на закриті кордони. Під час дії карантину в Україні та Польщі, перетинати кордон для в'їзду/виїзду можуть без обмежень і безлімітно усі українські студенти у кого є в наявності карта побиту.

Ситуацію, безумовно, затрудняє відсутність курсування громадського транспорту, проте, є чимало сервісів приватного характеру, які організовують поїздки з Польщі і до Польщі невеликими мікроавтобусами до 8 осіб в салоні. На разі, залишається відсутньою можливість перетинати кордон між Польщею та Україною пішки, проте на усіх діючих пропусках Ягодин та Краківець діє сервіс від міської адміністрації Львова та Луцька, який забезпечує автобусне перевезення через кордон автобусом, сервіс платний та коштує 450 грн.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини