Черга на візу до Польщі. Як прискорити процес?

10334
Facebook Twitter
Черга на візу до Польщі. Як прискорити процес?

В даній статті ми розглянемо необхідні підстави для подачі заяви на візу, а також розповімо чи є черга та як прискорити процес, якщо вільні місця дуже далеко по датах.

Вже більш ніж рік в Україні діє безвізовий режим, але далеко не всі жителі країни знайомі з його умовами.

Через відсутність потреби, деякі громадяни не вдаються у деталі, але, тим не менш розібратися все-таки варто. На сьогодні, коли значна частина українських абітурієнтів вступають для здобуття вищої освіти в університети Республіки Польща, особливо гостро необхідно розуміти, коли потрібно оформляти візу, а коли ні. Запам'ятайте, для короткострокових поїздок строком не більш ніж 90 днів у півріччі — віза не потрібна в усі країни Євросоюзу та кілька інших держав, але, для більш тривалого перебування необхідна довгострокова національна польська віза категорії D. В даній статті ми розглянемо необхідні підстави для подачі заяви на візу, а також розповімо чи є черга та як прискорити процес, якщо вільні місця дуже далеко по датах.

Як йдуть справи з чергою, подаючи документи через польське консульство у Києві?

Оскільки для абітурієнтів, які вирішили навчатися у Польщі підставою, що дозволяє подавати заяву на отримання довгострокової візи виступає запрошення від освітньої структури, відразу після його отримання варто починати процес оформлення. Така стрімкість викликана тим, що, подаючи документи через Консульство Республіки Польща будь то у Києві або інших українських містах, часто кандидати стикаються з проблемою відсутності вільних місць. Варто врахувати цей момент, щоб не виникло казусу, при якому необхідно буде відправлятися на навчання, а відповідь на візу Ви ще не отримали або вона прийшла негативною та немає часу її апелювати.

Як прискорити процес отримання візи?

Якщо Ви не впевнені, що встигнете отримати візу у термін, подаючи документи через Консульство, краще записуватися через пункт приймання візових анкет (ППВА). Природно, такий спосіб отримання національної візи D є більш дорогим, тому що потрібно сплатити сервісний збір — близько 20 євро, але він ще й більш вірогідний. При реєстрації через сайт або за допомогою розмови з оператором, з'являється можливість заповнити анкету, а також записатися на більш відповідний час. До речі, ті абітурієнти, які вступають з центром польської освіти UP-STUDY можуть розраховувати на підтримку від наших експертів у питаннях відкриття візи не тільки для себе, але й батьків.

Документи для отримання довгострокового дозволу на перебування у Польщі:

1. Роздрукована анкета з вклеєною фотографією (польською, українською у транслітерації або англійською мовою).

2. Одна фотографія.

3. Квитанція про оплату сервісного збору (якщо через ППВА).

4. Запрошення від обраної навчальної структури.

5. Громадянський та закордонний паспорти.

6. Поліс медичного страхування із зоною покриття у Європі та сумою можливого відшкодування 30 тисяч євро.

7. Документи, що підтверджують наявність необхідної кількості коштів на банківському рахунку.

Варто звернути увагу, що, у разі відмови у видачі візи, не потрібно засмучуватися, а краще розібратися в ситуації. По-перше, на штампі, який красується у паспорті, є цифри та літери, що підкажуть причину відмови. По-друге, у всіх заявників на візу є 15 банківських днів, щоб подати апеляцію. Якщо не вдалося самостійно розібратися у причині відмови, яка може бути елементарною нестачею якогось документа або неправильно внесеною літерою, варто звернутися до кваліфікованих фахівців.

Підбиваючи підсумки, підкреслимо, що, якщо Ви не впевнені, що подужаєте процес відкриття візи самостійно, краще відразу вдатися до сторонньої допомоги. Що стосується черги, то подаючи через Консульство Польщі у Києві та інших містах, треба враховувати, що вона дуже довга та вільних місць може не знайтися на потрібні дати. У ППВА черга значно коротша та більше місць, але за такий цивілізований підхід необхідно доплачувати до 20 євро сервісного збору.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини