Студентська віза. Польща

7515
Facebook Twitter
Студентська віза. Польща

З метою візиту в країну шенгенської зони, раніше, потрібно було обов'язкове оформлення короткострокової візи шенген або довгострокової національної візи.


З метою візиту в країну шенгенської зони, раніше, потрібно було обов'язкове оформлення короткострокової візи шенген або довгострокової національної візи. Зараз, для нетривалих візитів, ситуація змінилася, бо набрала чинності домовленість України з Європейським союзом про безвізовий режим. Тому, перший різновид візи не має сенсу в оформленні, якщо у Вас є біометричний паспорт, а поїздка буде становити не більше 90 днів. По-іншому йдуть справи, коли Ви поступили на навчання, в одну з країн ближнього закордоння наприклад, в Республіку Польща, яка надає якісний європейський диплом, за доступною вартістю. Для легального перебування на території конкретної країни, необхідно оформлення довгострокової студентської візи, яка має ряд переваг, на відміну від умов безвіза, і короткострокового шенгену.

Навчальна шенгенська віза С і безвізовий режим. Особливості

Коли у Вас виникає необхідність пройти курс навчання на території Польщі: на мовних курсах, курсах підвищення кваліфікації, відвідати вузькопрофільні навчальні тренінги та семінари — потрібно оформити відповідні дозвільні документи. У першому варіанті, при наявності біометричного паспорта, можна скористатися перетином кордону за умовами безвізового режиму. Серед документів, повинні бути: страховий поліс, обґрунтування мети поїздки, виписка з банку або готівкові кошти, які треба продемонструвати на митному контролі, для кожної країни своя сума. Наприклад, для відвідування Польщі, сума на поїздку не більше трьох днів, становить триста злотих, при більшій кількості днів — вистачить двадцяти злотих на день, за умови, що поїздка оплачена. Якщо у Вас звичайний закордонний паспорт, доведеться оформити шенгескую польську візу категорії С. Це не дуже зручно тому, що займає більше часу, але, якщо немає іншого варіанту, то дуже прийнятне рішення.

Яку мету потрібно переслідувати для того, щоб виникла необхідність оформлення польської візи D?

Цей різновид візи видається для тривалого перебування (до одного року) на території однієї країни, з можливістю багаторазового в'їзду і виїзду. Підставою для видачі може служити документ, який, обов'язково, додається до основного пакета даних, і може підтверджувати наступну мету поїздки:— навчання в установі вищої освіти (запрошення від ВНЗ);— підприємницька діяльність, або часті та тривалі відрядження (запрошення на заходи, пов'язані з роботою);— культурні заходи, або участь у спортивних подіях (запрошення від організаторів);— возз'єднання сім'ї (документи, що підтверджують близький родинний зв'язок).

Крім цього, документального обґрунтування потреби отримання такої візи, потрібно й наступний перелік документів, який включає (розглянемо на прикладі студентської польської візи):— грамотно заповнену візову анкету (польською, українською в транслітерації, або англійською мовами);— паспорта (закордонний і внутрішній) з копіями всіх сторінок, з відмітками;— поліс медичного страхування, з зоною покриття не менше тридцяти тисяч євро;— довідка-виписка з банку, про матеріальне становище майбутнього студента.

Всі документи необхідно подавати, в заздалегідь уточнену дату та час, в Польське Посольство, або візовий центр в Києві, чи шести інших міст. Термін розгляду питання, до десяти днів. Завжди будьте готові отримати відмову, і продумайте, як будете апелювати ситуацію. Самостійне врегулювання візового питання — дуже складний та насичений процес, тому, якщо є така можливість, доручіть це нашим фахівцям, котрі гарантують позитивну відповідь, в нормативні терміни.Отже, студентська польська довгострокова віза, крім основної мети — навчання в Республіці Польща, може надати Вам ряд привабливих додаткових переваг. Після обов'язкового первинного відвідування Польщі, реально подорожувати країнами шенгенської домовленості, до трьох місяців в піврічний термін. Також, після першого року навчання, є можливість продовжити цю візу, або оформити інші дозвільні документи, з більшим терміном експлуатації. Не забувайте, що, відкриваючи національну візу D за допомогою Карти поляка, можна безкоштовно оформити її й для своїх батьків, або найближчих родичів (чоловіка/жінки, дітей).

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини