Польська студентська віза. Як отримати?

7342
Facebook Twitter
Польська студентська віза. Як отримати?

У цій статті ми детально розглянемо кожен крок, який стосується процесу подачі/реєстрації необхідного пакету документів для студентської візи.

Літо для українських випускників є відповідальним періодом, який наповнений рутиною, пов'язаною з вибором університету, країни для навчання, та процесом зарахування. Загальновідомий факт говорить нам про те, що багато студентів з України зупиняють свій вибір на польських вищих навчальних закладах тому, що ця країна славиться якісною та відносно недорогою освітою. Після процедури вступу до цікавого Вам ВНЗ Польщі, настає наступний, не менш важливий етап — це оформлення довгострокової візи для навчання. У цій статті ми детально розглянемо кожен крок, який стосується процесу подачі/реєстрації необхідного пакету документів для студентської візи.

Поетапне керівництво з оформлення польської довгострокової візи

Для того, щоб весь процес увінчався успіхом, необхідно підійти серйозно і відповідально до процедури оформлення візи. Розглянемо основний порядок, який Ви повинні пройти, для досягнення бажаної мети:1. Запис на прийняття запитуваних документів. Вся реєстрація проводитися на сайті Посольства Польщі в Україні, або на сайті візового центру (пункту прийняття візових анкет). Оскільки, консульство Польщі виділяє мало місць на подачу документів, то українські громадяни вважають за краще скористатися послугами ППВА. На головній сторінці офіційного сайту візового центру України, Вам необхідно знайти пункт з призначенням дати та часу для запису. Після виконання ряду дій, Ви вибираєте потрібну дату/час для походу в ППВА, та оформлення візи. Для полегшення цього процесу, в 2017 році з'явилася нова функція, при якій оператор колл-центру сам передзвонює на Ваш мобільний телефон, його Ви вказуєте при запитуванні цієї функції на сайті візового центру, для запису на подачу документів.

2. Збір відповідних документів. Їх необхідно зібрати до призначеної дати відвідування візового центру. Також, перелік документів є на офіційному сайті, крім того, у Вас є можливість дізнатися його в оператора, під час запису в ППВА. Основний пакет — це закордонний паспорт, внутрішній паспорт, роздрукована з сайту візова анкета для шенгенської зони, медичний страховий поліс на весь період дії візи, довідка/запрошення з ВНЗ, в якому будете проходити навчання.3. Подача документів. Прийшовши на зазначену дату і час, безпосередньо, у візовому центрі, Вас має зустріти співробітник, який розповість більш детально хід процедури подачі документів. Після перевірки всього пакета необхідних документів, Ви можете бути вільні. Опісля вставленого терміну очікування візи, Вам, кур'єром повинні доставити Ваші документи.

В Україні існують 6 пунктів прийняття візових анкет, які вибираються за місцем проживання, або за місцем офіційного працевлаштування/навчання. У разі вибору оформлення візи через візовий центр, Вам, перед реєстрацією, необхідно сплатити сервісний збір, який становить, на даний момент, 18.5 євро.

Терміни отримання студентської візи

Стандартний період очікування візи є 7-12 робочих діб, після яких кур'єр доставляє особисто всі документи з вклеєною візою. Також, існує прискорений процес оформлення, який триває 3-4 дні, але ця процедура є платною. За терміновість Вам необхідно буде сплатити офіційний збір, який становить 30 євро.Виходячи з отриманої інформації, можна зробити висновки, що оформлення документів складне завдання, яке вимагає максимум зусиль і самоорганізації. Також, в останні роки записатися на подачу документів і в ППВА стало складніше, через збільшення кількості охочих навчатися в польських ВНЗ. Тому, компанія UP-STUDY може надати візову підтримку студенту, з вихідним позитивним результатом. Фахівці UP-STUDY можуть запропонувати допомогу в підборі комфортного університету для навчання в Польщі, виступити посередником між Вами, та приймальною комісією в період вступу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини